Moș Crăciun a venit cu o nouă victorie în campionat pentru U-BT Cluj, în ultimul meci oficial „acasă” din 2023

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania Cluj nu au avut emoții în meciul cu CS Dinamo București, sâmbătă seara, 23 decembrie, pe teren propriu, și s-au impus cu scorul de 83-69 (19-12 / 21-20 / 20-19 / 23-18), în runda cu numărul 14 al Fazei I din Liga Națională.

Trupa lui „Silvă” a început în forță ultimul meci oficial pe teren propriu din 2023 și a preluat conducerea pe tabelă încă din debut și s-a impus cu 19-12 la finalul sfertului întâi.

În sfertul doi, dinamoviștii au apăsat pedala de accelerație și s-au apropiat la cinci puncte pe tabelă, 27-22, dar DJ Seeley a înscris un coș de trei puncte. Alb-roșii au reușit din nou să reducă din diferență până la 5 puncte (33-28), avându-i pe Evans, Mandache și Jones în mare formă.

Rezultatul la pauza mare a fost de 40-32, iar Stipanovic și Cățe au fost principalii marcatori din prima pare, cu câte 8 puncte fiecare. Aceștia au fost urmați de Mejeris, cu 6 puncte, Guzman și Seeley, câte patru puncte, Richard și Mokoka, ambii cu 3 puncte, iar Măciucă și Jones, câte două puncte.

În sfertul trei, U-BT a continuat să controleze jocul și să se distanțeze la zece puncte, 53-43. Fostul jucător al clujenilor, Ștefan Grasu, a apropiat-o pe Dinamo la șase puncte cu un coș de trei (55-49), dar replica „studenților” a venit de la Mihai Măciuc, tot cu un coș din afara semicercului.

Gazdele au încheiat actul trei cu un avantaj de 9 puncte pe tabelă, 60-51.

Un coș de trei puncte al lui Andrei Mandache a apropiat-o pe Dinamo, dar Adam Mokoka a adăugat patru puncte în contul gazdelor, ultimul coș fiind un slam-dunk de mare efect cu spatele: 66-55.

Dinamovistii au recuperat din nou și s-au apropiat din nou la cinci puncte, 68-63, dar alb-negrii au continuat să ramâne în frunte și să păstreze un ecart de 8 puncte pe tabelă (74-66).

Confruntarea s-a încheiat cu victoria categorică a lui U-Banca Transilvania, scor 83-69, iar campioana en-titre rămâne neînvinsă pe teren propriu în campionat la finalul anului 2023.

Bilanțul este de 12 victorii și zero înfrângeri pentru formația pregătită de Mihai Silvășan în campionat, cu 24 de puncte acumulate.

Pentru „U” urmează două meciuri oficiale în deplasare. Primul va fi în EuroCup, la Podgorica, cu Buducnost, miercuri, 27 decembrie, de la ora 20:00, iar în campionat, pe 29 decembrie, la Târgu Jiu.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *