Încă un fost campion cu CFR Cluj a semnat cu Universitatea Cluj. Al doilea brazilian se alătură lotului lui Sabău

Universitatea Cluj a anunțat în ultima zi a anului trecut, pe 31 decembrie, cel de-al doilea transfer al iernii din această pauză competițională.

Astfel, după transferul fundașului central brazilian Thalisson Kelven (25 ani), un alt brazilian a semnat cu „Șepcile roșii”. Este vorba de un fost campion al României cu CFR Cluj, Roger Junio Rodrigues Ferreira (27 de ani), care evoluează pe postul de mijlocaș ofensiv.

Roger are în palmares două titluri de campion, unul în Letonia și unul în România, dar și peste 80 de meciuri în prima ligă a României.

Mijlocașul a ajuns în România la mijlocul sezonului 2020/2021, la UTA Arad, club pentru care a evoluat pentru jumătate de an în pauza de iarnă a sezonului trecut. De asemenea, în tricoul arădenilor a strâns cele mai multe partide, având 69 de prezențe, șase reușite și 11 pase decisive.

În România, acesta a ajuns la CFR Cluj și a cucerit titlul de campion al României în sezonul 2021/2022, echipă pentru care a bifat și primele meciuri în grupele unei competiții europene, cu cele cinci partide în UEFA Conference League.

Cel mai nou jucător al Universității Cluj a început fotbalul în Brazilia la Vila Nova și a mai jucat în țara natală la Botafogo PB, Goiânia și Atlético Clube Goianiense. La începutul sezonului 2018/2019 a ajuns în Albania, fiind unul dintre principalii marcatori din campionat. Primele trofee le-a cucerit în Letonia alături de FC Riga, câștigând campionatul în 2019 și 2020. A evoluat timp de un an și jumătate pentru Riga, bifând 40 de partide, șapte goluri marcate și cinci assist-uri.

Echipe pentru care a evoluat până în prezent: Vila Nova, Botafogo PB, Goiânia, Atlético Clube Goianiense, Kukësi, Kastrioti, Riga, UTA Arad, CFR, Al-Taraji.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *