U-BT Cluj-Napoca își continuă supremația în Liga Națională cu un nou succes categoric, în fața Coronei Brașov

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca a obținut o victorie categorică împotriva Coronei Brașov, sâmbătă, 20 ianuarie, cu scorul de 101-83 (19-19 / 29-22 / 29-20 / 24-22), într-o partidă care a contat pentru etapa a 16-a a Ligii Naționale.

Primul sfert s-a încheiat la egalitate, 19-19. Alb-negrii au început în forță jocul din Sala Sporturilor „Horia Demian” și s-au instalat la conducere pe tabelă încă din primele minute de joc.

În sfertul secund, Corona a preluat conducerea la 19-23, dar campionii României au egalat și au preluat conducerea din nou gratie reușitelor lui Adam Mokoka: 25-23.

Cele două formații au mers la cap până la pauza mare, Brașovul fiind o nucă tare pentru „U” în prima parte a meciului. Trupa lui Silvășan nu a reușit să se desprindă pe tabelă și a păstrat un avantaj timid, 36-35. Jones jr. a înscris un coș de trei puncte și a desprins-o pe „U” la două posesii, 41-38.

Gazdele au intrat la pauza mare cu un avantaj de șapte puncte pe tabelă, după ce Jones jr. a reușit să înscrie un coș de trei puncte pe sirenă și să ducă scorul la 58-51.

În debutul sfertului al treilea, U-BT a apăsat pedala de accelerație și a mărit ecartul de puncte la 16, tabelă arătând 77-61, rezultat înregistrat la finalul celui de-al treilea act.

În ultimele zece minute din meci, U-BT Cluj-Napoca a continuat să domine și să facă spectacol pe parchet, continuând să rămână în frunte cu un avantaj de peste zece puncte.

Alb-negrii au defilat până la final și s-au impus cu scorul de 101-83 și obținând cel de-al 16-lea succes consecutiv în Liga Națională.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *