Eșec usturător pentru CFR Cluj în primul meci oficial din 2024! Italianul Andrea Mandorlini, dat afară!

Surpriză de proporții la Botoșani, în prima etapă a Superligii din 2024. CFR Cluj a fost învinsă de formația locală, ultima clasată în campionat, cu scorul de 1-0.

Terenul înghețat le-a pus serioase probleme ambelor echipe și a făcut ca jocul să nu fie unul spectaculos, ci unul modest și sărac în ocazii de paortă, cu mingi aruncate haotic la întâmplare în jumătatea adversă.

CFR Cluj nu și-a regăsit claritatea în joc și a avut serioase probleme la construcție. Prima fază notabilă s-a produs în minutul 12, în urma căruia trupa feroviară a cerut penalty la o intrare a lui Miron, însă VAR-ul a decis că nu poate fi vorba de lovitură de pedeapsă.

Elevii lui Mandorlini nu au reușit să amenințe serios poarta lanternei roșii a campionatului și rezultatul la pauză a fost unul alb.

Situația nu s-a schimbat nici la revenirea de la vestiare, lipsa de atitudine și inspirație, terenul înghețat, au fost principalele probleme ale CFR-ului. Botoșănenii au ieșit la joc și au avut o ocazie importantă în minutul 52, Fulop le-au dat emoții lui Sava și apărării clujenilor.

Gazdele au deschis scorul în minutul 64, la o ncetrare a lui Benzar care a traversat careul, Florescu a apărut foarte bine la colțul lung și l-a învins pe Sava cu un șut imparabil, iar Botoșani a avut 1-0. Nici intrarea lui Deac și El Kaddouri nu au schimbat jocul CFR-ului, care a continuat să sufere la capitolul ofensiv.

Meciul s-a încheiat cu victoria lui FC Botoșani, scor 1-0, iar după acest eșec drastic, patronul Neluțu Varga a tunat și l-a dat afară pe italianul Andrea Mandorlini.

Ultima declarație a italianului pe banca CFR-ului

Andrea Mandorlini a apărut la flash-interviu după eșecul usturător de la Botoșani și neștiind că este dat afară a pregătit etapa următoare.

„A fost un meci compus din mai multe episoade. În unul dintre ele și poate în cel mai important, Florescu trebuia eliminat, e clar, iar la scurt timp a dat gol. Echipa a încercat să joace cât de bine s-a putut pe acest gazon, care nu a fost cel mai bun.

Campionatul se joacă în continuare, titlul se decide în play-off. Noi încercăm să facem meciuri cât mai bune. Azi am jucat pe un teren greu, să ne adaptăm condițiilor de joc. Totul s-a rupt în acel episod, în care Eduard Florescu trebuia eliminat.

Noi vrem să jucăm, să jucăm fotbal, să avem mingea cât mai mult, dar terenul nu ne-a ajutat astăzi. Adversarul a profitat. Avem timp să ne gândim la meciul următor, cu FC Voluntari. Cu siguranță trebuie să facem mai mult”, a spus antrenorul la Digisport.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *