Victorie muncită pentru „U” Cluj cu Botoșani. „Șepcile roșii” rămân pe loc de play-off!

Universitatea Cluj a obținut victoria de care avea nevoie duminică, 3 martie, pe teren propriu, scor 1-0, împotriva „lanternei roșii” FC Botoșani, iar acest succes o păstrează în lupta pentru play-off-ul Superligii. Clujenii au trăit periculos finalul jocului, dar au reușit să se apare organizat și să reziste atacurilor moldovenilor.

Primele 15 minute de joc s-au desfășurat sub semnul echilibrului, iar jocul a fost unul extrem de strâns, fără ocazii notabile de ambele părți. Gazdele au deschis scorul în minutul 21, prin Daniel Popa, după ce a primit o pasă în centru de la Ovidiu Bic, iar atacantul Universității se afla singur în careu, înscriind elegant cu latul pentru 1-0. Două minute mai târziu, botoșănenii ar fi putut da lovitura pe contraatac, în urma unei ocazii notabie la care Gorcea a intervenit in extremis și a respins șutul lui Mouaddib (23).

O fază controversată s-a produs în minutul 28 al partidei, la care Popa ar fi putut face dubla, după ce acesta a împins în poartă o minge scăpată de portarul Kukic, dar arbitrul a fluierat fault în atac și reușita s-a anulat (28).

„U” a continuat să rămână în ofensivă, să preseze prin incursiunile lui Bic, Nistor, Popa sau Rojer, dar nu s-a schimbat nimic pe tabelă. Prima repriză s-a încheiat cu avantajul minim pe tabelă pentru Universitatea Cluj.

Elevii pregătiți de Ioan Ovidiu Sabău au început bine partea a doua a confruntării și au pus presiune pe jumătatea oaspeților. Tehnicianul clujenilor a făcut trei schimbări în registrul tactic, scoțându-i din teren pe Pănoiu, Roguljic, respectic Simion și i-a introdus pe Marco Rus, Anselmo și Fossati, în minutul 59.

Formația clujeană o ține pe Botoșani departe de poarta lui Gorcea, apărându-se organizat și nu le oferă nicio șansă de a-și crea vreo ocazie de gol. „U” a calmat jocul și s-a mulțumit să apere avantajul minim pe tabelă luat în prima repriză. Gazdele au avut o ocazie mare de 2-0, după ce Marco Rus i-a pus o minge pe șut lui Daniel Popa, iar acesta din urmă a trimis puțin peste poartă din marginea careului (82).

Un atac prelungit al oaspeților la poarta lui Gorcea și două cornere consecutive le-au dat emoții gazdelor pe final, dar apărarea alb-negrilor a funcționat foarte bine și a stat bine în teren.

Clujenii au terminat prelungirile partidei cu Botoșani în atac, forțând înscrierea golului doi. Vali Gheorghe a luat o cursă pe cont propriu în prelungiri, a pătruns în careu, dar a fost ajuns din urmă de un adversar care a respins, iar rezultatul a rămas 1-0. În urma acestui succes important, Universitatea a acumulat cele trei puncte esențiale în lupta pentru play-off-ul Superligii.

Etapa viitoare, șepcile roșii vor juca în deplasare la Voluntari, sâmbătă, 9 martie, de la ora 18:00, în ultima etapă a sezonului regular.

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Gorcea – Chipciu, Masoero, Kelven, Roger – Roguljic (Anselmo, min 59), Simion (M. Fossati, min 59), Bic, Pănoiu (M. Rus, min 59) – Nistor (Doukoure, min. 71), D. Popa (V. Gheorghe, min 83)

Rezerve: Iliev, Oancea, Pițian, Mitrea, Chintes, Doukoure, Fossati, M. Rus, F. Ilie, Anselmo, Chirilă

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

FC Botoșani: Kukic – Dimitrov (E. Lopez, min 46), Celea, Seroni, Țigănașu – Mouaddib (L. Fulop, min 74), I. Filip, Petro (E. Florescu, min 46) – Kaprof, Margiotta (Ofosu, min 74), Mitrov (Gligor, min 32)

Rezerve: Ducan, Dican, Florescu, Crețu, Sadiku, Caputa Ferreira, Gligor, Fulop, Lopez, Ofosu

Antrenor: Bogdan Andone

Arbitru principal: Bogdan Dumitrache
Asistenți: A. Vodă, M. Necula
VAR: A. Chivulete / AVAR: V. Porumbel
Obs. de joc: I. Șerbănică / Obs. de arbitri: O. Șovre

Cartonașe galbene: // Celea (18), Kaprof (75)

Primarul Emil Boc a venit la meciul cu FC Botoșani pentru a încuraja Universitatea Cluj

Omagiu pentru suporterul Radu Țenter, plecat dintre noi în urmă cu 5 ani

Camarazii din Peluza Șepcile Roșii nu l-ai uitat pe suporterul Radu Țenter, plecat dintre noi în urmă cu 5 ani. Aceștia au afișat concomitent două bannere în semn de omagiu pentru, unul la tribuna a doua și unul la peluză. „5 ani. Nimic nu mai e la fel, dar nimic nu s-a schimbat. Bucuriile ne sunt diluate în lacrimi care nu s-au uscat” și „Chiar de e trist și acum e tăcere, vei învia mereu prin fiecare ciocnit de bere”, au fost mesajele suporterilor Universității pentru Radu Țenter.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *