Există viață după Mutu! CFR Cluj a demolat Rapid în Giulești

CFR Cluj s-a impus categoric în Giulești, scor 4-1, în fața Rapidului, după ce în urmă cu 4 zile ardelenii erau umiliți în Cupa României la Hunedoara, de formația din liga secundă, Corvinul Hunedoara. 

CFR Cluj i-a luat prin surprindere pe rapidiști, iar în minutul 4 al partidei, Daniel Bîrligea a deschis scorul cu o lovitură de cap , surprinzând perfect traiectoria mingii venită dintr-un corner executat impecabil de Deac. Nu s-a oprit aici, înscriind și al doilea gol în doar patru minute, după ce a profitat de o ezitare a portarului Marian Aioani.

În ciuda dominației clare a CFR-ului, Rapidul a reușit să creeze ocazii, prin Albion Rrahmani trimițând un șut puternic de la marginea careului, dar intervenția salvatoare a lui Sava a dus la respingerea mingii direct în corner.

Cu toate acestea, ardelenii și-au continuat recitalul ofensiv. Bîrligea și-a trecut în cont hat-trick-ul în doar 37 de minute, profitând de o greșeală a lui Iulian Cristea, iar apoi Cristi Manea a exploatat o altă eroare a defensivei Rapidului și a marcat după o pasă excelentă de la Otele. După doar 45 de minute, CFR conducea confortabil cu scorul de 4-0.

În partea a doua a meciului, Rapidul a încercat să revină în joc, cu Burmaz ratând o ocazie importantă cu capul, mingea trecând pe lângă poartă. Krasniqi a încercat și el un șut puternic, dar mingea a ajuns în plasa laterală, fără a bulversa poarta adversă. Albu a reușit să șuteze, dar balonul expediat a lovit bara transversală, lăsând portarul fără replică.

Rapid a reușit să înscrie golul de onoare la finele partidei, prin Rrahmani. Sava nu a reușit să rețină șutul lui Hasani, iar mingea a ajuns la Rrahmani, care a finalizat cu succes în poartă, stabilind scorul final, 4-1 pentru CFR Cluj.

Astfel, pentru moment, CFR Cluj urcă pe poziția secundă, cu 31 de puncte, la 7 lungimi de FCSB. Următorul meci pentru ardeleni se va desfășura pe teren propriu, în Gruia, când vor întâlni liderul Superligii, FCSB. Partida este programată duminică, 14 aprilie, cu startul la ora 21:00.

Echipele de start:

Rapid București : Aioani – Braun, Săpunaru (cpt.), I. Cristea, Bădescu – Albu, Djokovic, Papeau – Funsho, Rrahmani, Burmaz
Rezerve: Drăghia – Onea, Iacob, Dr. Grigore, Borza, Emmers, Hromada, Oaidă, Krasniqi, Cîrjan, Hasani, Petrila
Antrenor: Cristiano Bergodi

CFR Cluj(4-3-3): Sava – Manea, Boben, M. Ilie, Abeid – Muhar, K. Keita, Avounou – Deac (cpt.), Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Racasan – Camora, Al. Radu, Aussi, R. Filip, Fica, El Kaddouri, Serebe, Michael
Antrenor: Ovidiu Hoban

Alexandru Florea

Un simplu student pasionat de jurnalism sportiv, urmărind cu determinare fiecare oportunitate de a învăța și progresa. Îmi propun să aduc informații autentice și captivante din lumea sportului, contribuind la diversitatea și prospețimea jurnalismului!

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *