Promisiunea lui Patrick Richard înaintea playoff-ului

Promisiunea lui Patrick Richard înaintea playoff-ului. Căpitanul campioanei en-titre U-BT Cluj-Napoca a prefațat un nou sezon al play-off-ului campionatului care va debuta miercuri, 10 aprilie, cu un duel de foc pe teren propriu împotriva lui Dinamo. Meciul va începe la ora 19:00, în BT Arena.

Baschetbalistul a declarat că echipa are un singur obiectiv, acela de a fi din nou campionii Românei și vor aborda fiecare meci la victorie.

„Suntem nerăbdători să ne apărăm titlul. Suntem motivați și de abia așteptăm să începem acasă, în fața celor mai buni fani. Obiectivul nostru clar este să fim campionii țării, luăm fiecare partidă pe rând. Vom aborda fiecare meci la victorie, chiar dacă va fi dificil.

Sper să pot progresa în continuare, sunt onorat de această nominalizare venită de la EuroCup. Totuși, sunt genul de om care întreabă întotdeauna: Ce urmează? Pe de altă parte, știu că Dinamo va veni aici motivată să câștige.

Noi ne concentrăm pe jocul nostru, ne vom folosi de experiența noastră. Referitor la Emi, el s-a adaptat mult, venind din Spania. Știu că poate fi și mai bun! Sunt foarte mândru de el!”, a declarat cel poreclit „Petrică”.

Cățe și Richard, nominalizați în a doua echipă ideală a sezonului în BKT EuroCup

Parcursul avut de U-Banca Transilvania în BKT EuroCup nu a trecut neobservat. Astfel, Patrick Richard și Emi Cățe au fost nominalizați în a doua echipă ideală a competiției. Aceștia au primit voturi din partea antrenorilor din EuroCup, căpitanilor de echipă, suporteri și jurnaliști.

Richard a evoluat în 19 meciuri din acest sezon al BKT EuroCup, iar 2 partide le-a început ca titular. El a avut medii de 11.4 puncte, 3.8 pase decisive și 3.2 recuperări, cu un indice al eficienței de 13.1. Cel mai bun meci al său a fost împotriva celor de la Ratiopharm Ulm, când și-a condus echipa spre victorie prin cele 27 de puncte. 

În schimb, Cățe a jucat tot în 19 partide, dintre care 3 le-a început ca titular. Pivotul a totalizat medii de 8.5 recuperări, 4.4 recuperări și 1.7 pase decisive. Împotriva spaniolilor de la Gran Canaria, Emilian a avut 23 de puncte, 10 recuperări, 3 intercepții și 2 capace, inclusiv coșul decisiv. 

Este pentru prima oară când baschetbaliști de la U-Banca Transilvania sunt nominalizați în acest fel de către EuroCup.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *