Luptă strânsă în play-out. „U” Cluj a cedat în Bănie după un meci spectaculos împotriva lui FCU Craiova 1948

Fără Chipciu și Popa în teren, menajați de antrenorul Ioan Ovidiu Sabău, Universitatea Cluj a pierdut pe terenul lui FCU Craiova 1948, scor 3-2 (1-1), în cadrul etapei a 7-a a play-out-ului Superligii, la capătul unui meci spectaculos și cu multe răsturnări de situație.

Oltenii au avut o bună oportunitate de gol, dar Gertmonas a scos lovitura de cap din careul mic a lui Vlad Pop, în urma unei centrări a lui Padula (13). La prima acțiune cursivă la poarta gazdelor, Universitatea a reușit să deschidă scorul în minutul 16 , prin tânărul jucător Robert Silaghi, care a împins în poartă o minge centrată de Ante Roguljic. O nouă ocazie semnată de Roguljic, care a trimis un șut pe poartă, dar Gurău a respins în bară (21).

Craiovenii au restabilit egalitatea după o pasă de la mijlocul terenului a lui Bprin belgianul William Baeten cu un șut din voleu care l-a surprins pe portarul Gertmonas și a înscris pentru 1-1. Bauza a ridicat o minge în careu, iar Blănuță a trimis cu capul, însă portarul clujenilor a reținut (35).

Prima parte s-a încheiat la egalitate, iar în debutul reprizei secunde, oltenii pregătiți de Eugen Trică au ieșit cu atitudine de la vestiare și au reușit să preia conducerea în minutul 55. Baeten a bifat dubla, după ce i-a luat fața lui Roger în caerul lui Gertmonas și a înscris cu capul pentru 2-1.

Trupa lui Sabău a ieșit la joc după primirea golului și a început să pună presiune pe jumătatea gazdelor.  Intrat în minutul 60 în locul lui Simion, argentinianul Federico Anselmo a restabilit egalitatea la 2-2 cu un șut perfect plasat la colțul lung, servit în centru cu o pasă excelentă de Roguljic (75).

Un minut mai târziu, o gafă în defensiva clujenilor a adus golul de 3-2 marcat de Blănuță, care a profitat de o bâlbâială în apărarea alb-negrilor și l-a învins pe Gertmonas cu un șut imparabil (76).

Alb-negrii au atacat cu disperare apărarea craiovenilor, dar nu au mai reușit să își creeze vreo situație notabilă de gol. Atacurile timide, mingile plouate în careul advers și lipsa de soluții ofensive nu au reușit să o readucă pe Universitatea în meci și să înscrie din nou. Astfel, FC U Craiova 1948 obține o victorie importantă pentru salvarea de la retrogradare și le dă speranțe că vor rămâne și sezonul viitor pe prima scenă a fotbalului românesc.

În urma acestui eșec, Universitatea Cluj a ratat o bună șansă de a trece pe prima poziție a play-out-ului și rămâne doar pe 4, cu 29 de puncte.

Etapa viitoare, pe Cluj Arena, elevii pregătiți de Ioan Ovidiu Sabău vor primi vizita ultimei clasate, Dinamo București, sâmbătă, 4 mai, de la ora 20:00, pe Cluj Arena.

Echipele de start:

FCU Craiova: Gurău – R. Negru, G. Compagnucci, Lacroix, A. Padula – V. Pop (Van Durmen, min 78), V. Achim (Albu, min 72) – Y. Bahassa (Chițu, min 76), J. Bauza, W. Baeten – V. Blănuță
Rezerve: M. Enache, M. Mascarenhas, A. Kvakic, R. Lekiatas, D. Albu, A. Dragu, Van Durmen, A. Blidar, S. Sidibe, A. Chițu, J. Ibrahim
Antrenor: Eugen Trică

Universitatea Cluj: Gertmonas – D. Oancea (Bic, min 68), L. Masoero, Thalisson Kelven, Roger – R. Silaghi, G. Simion (Anselmo, min 60), K. Doukoure (Pănoiu, min 80), V. Gheorghe – A. Roguljic (Ilie F. min 80), D. Nistor
Rezerve: A. Gorcea, A. Pițian, O. Bic, A. Peteleu, A. Chipciu, M. Anselmo, Ș. Pănoiu, F. Ilie, D. Tescan, D. Popa
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitru: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti)
A1: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare). A2: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea)
Arbitru VAR: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi). Arbitru AVAR: Vodă Alexandru (Alba Iulia)

Cartonașe galbene: Bahassa (52), Lacroix (82) // 

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *