CFR Cluj – Rapid, derby feroviar pentru cupele europene! Dan Petrescu, la primul meci oficial de la revenirea în Gruia

CFR Cluj va primi vizita în aceastî seară, de la ora 21:30, a celor de la Rapid București, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 8-a a play-off-ului SuperLigii.

Înaintea acestui joc, cele două formații vin după rezultate diferite înregistrate în play-off. Feroviarii au obținut două victorii consecutive (1-0, în deplasare, cu Universitatea Craiova și 2-1, pe teren propriu, cu Sepsi Sfântu Gheorghe), în timp ce Rapid a înregistrat două eșecuri la rând în playoff (1-3, în deplasare, cu Farul Constanța, și 1-2, pe teren propriu, cu Universitatea Craiova).

Rapidul este în criză de puncte și de victorii, neavând niciun succes în acecastă fază a competiției Superligii, având o serie negativă de 6 eșecuri și un egal (2-2 cu FCSB).

CFR Cluj se află pe locul al treilea în play-off, cu 37 de puncte, în timp ce Rapid se află pe poziția a 6-a (ultima), cu 29 de puncte.

Giuleștenii joacă ultima șansă pentru a prinde un loc de cupă europeană în acest sezon, iar pentru a prinde Conference League, aceștia trebuie să câștige toate meciurile rămase de disputat, cu CFR, Sepsi și FCSB.

Derby-ul feroviar dintre CFR și Rapid a consemnat 31 de meciuri directe, iar rezultatele înregistrate pe teren au fost de partea giuleștenilor: 14 victorii pentru Rapid, 7 remize, 10 victorii pentru CFR.

Petrescu, din nou pe banca lui CFR Cluj: Aș fi vrut o pauză mai lungă

„Primul telefon a venit de la patronul de la CFR. Aș fi vrut o pauză mai lungă. Dacă nu veneam eu, trebuia să vină alt antrenor o lună, era ciudat. Dacă m-a și rugat patronul, n-am cum să refuz.

Munca mea la CFR nu începe din sezonul viitor, cum aș fi vrut, începe acum, aș fi vrut mai multă pauză, dar când te cheamă CFR, e greu să refuzi”, a dezvăluit Dan Petrescu.

În acest moment, CFR se află pe locul al treilea în clasament, poziție care duce la barajul pentru calificarea în cupele europene.

„Sunt convins că au fost multe probleme în acest sezon, dar în momentul de față CFR e într-o poziție bună și depinde numai de ea.

Dacă Steaua… FCSB a câștigat campionatul, acum normal să vrei în cupe europene, ăsta e obiectivul, e clar.

Dacă iese bine, nu sunt meritele mele, sunt ale tuturor celor care au fost pe aici”, a mai spus Dan Petrescu.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *