„U” Cluj a încheiat cu victorie sezonul 2023-2024 și o trimite pe Voluntari în „B”

Universitatea Cluj a încheiat cu un succes, la limită, sezonul 2023-2024, în deplasare, pe terenul formației FC Voluntari, scor 0-1, în cadrul ultimei etape a play-out-ului Superligii. În urma acestui rezultat, ilfovenii au retrogradat direct în eșalonul secund pentru prima dată după 9 ani petrecuți pe prima scenă a fotbalului românesc.

În debutul meciului, Voluntari a avut o ocazie bună, Igor Armaș a scăpat în careu și a șutat bine la colțul scurt, dar mingea a fost respinsă în corner (4). „U” Cluj a primit un penalty la un fault clar al portarului Fernandez asupra lui Valentin Gheorghe în minutul 18, iar decarul Dan Nistor a transformat de la punctul cu var pentru 0-1.

După înscrierea golului, elevii lui Sabău nu au mai contat în atac, iar alb-negrii au dominat tactic prima parte, având posesia de partea ei, iar scorul la pauză a rămas cel stabilit în minutul 18 de Nistor.

Ilfovenii s-au năpustit în atac în repriza secundă și au atacat în valuri pentru a forța egalarea, dar defensiva alb-negrilor a rezistat bine și s-a apărat organizat. Pe un contraatac-fulger, Universitatea a făcut 2-0 în minutul 80 prin Vali Gheorghe, dar tușierul a ridicat fanionul pentru ofsaid.

Trupa lui Sabău a trăit cu emoții finalul meciului și s-a rezumat să apere avantajul minim de pe tabelă, fără a amenința poarta lui Jesus Fernandez. În acest mitan secund, clujenii nu au reușit să își creeze vreo ocazie clară de gol și le-au permis gazdelor să combine nestingheriți la mijlocul terenului, așteptând să lovească pe contraatac.

Meciul s-a încheiat cu ilfovenii atacând cu disperare poarta lui Gertmonas, însă apărarea Universității a eliminat toate pericolele. Nu s-a mai schimbat nimic până la ultimul fluier, ia trupa lui Sabău câștigă meciul și îi semnează Voluntariului sentința retrogradării directe după 9 ani.

În urma acestui succes, „U” Cluj merge la barajul pentru Conference League.

Echipele de start:

FC Voluntari: Fernandez – Ricardinho, Matricardri, Armaș – Boboc, Cascini, Crepulja, Rață, Aliji – Popescu, Nemec
Rezerve: Vâlceanu, Florea, Carnat, Ciobanu, Voican, Merloi, Dumtier, Răduț, Droppa, Paz, Lambrinoc, Turda
Antrenor: Florin Pîrvu

Universitatea Cluj: Gertmonas – Oancea, Masoero, Thalisson, Chipciu – Silaghi (Chintes, min 85), Simion, Bic (Doukoure, min 85), V. Gheorghe (Roger, min 85) – D. Nistor – Roguljic (Mitrea, min 85)
Rezerve: Gorcea, Chinteș, Mitre, Techereș, Roger, Grobry, Pănoiu, Ilie, Anselmo
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitru: Moroiță Andrei (Ploieşti). A1: Marica Mihai Marius (Bistriţa), A2: Dumitru Ionel Valentin (Gherghiţa) / Arbitru VAR: Popa Cătălin (Piteşti). Arbitru AVAR: Vodă Alexandru (Alba Iulia)

Cartonașe galbene: Matricardi (69), Florea (90+2) // Bic (59), Chipciu (65)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *