Faceți loc, CFR Cluj revine în Europa! A spulberat-o pe Farul și și-a asigurat locul 2 în Superliga

CFR Cluj a încheiat sezonul 2023-2024 al Superligii pe locul 2 în clasament, cu 43 de puncte, după ce a spulberat-o pe Farul Constanța cu un neverosimil 5-1 (4-0), în ultima etapă a play-off-ului.

Trupa lui Dan Petrescu a controlat autoritar întreaga partidă și a dominat total meciul, scorul la pauză a fost de 4-0, care a reflectat situația de pe teren. În debutul meciului, Bîrligea a fost faultat în careu de portarul Buzbuchi și arbitrul Radu Petrescu a acordat penalty, însă Ciprian Deac a ratat de la punctul cu var (7), dar lovitura de pedeapsă s-a repetat deoarece constănțenii au intrat în careu în timpul execuției. Iar Deac a luat din nou balonul și a executat, de această dată imparabil (8).

Nu a durat mult, iar grecul Tachtsidis a dus scorul la 2-0 cu un șut perfect din afara careului (16). Două minute mai târziu, Bîrligea a ratat o ocazie importantă. Karlo Muhar a marcat pentru 3-0 care a profitat de o ieșire hazardată a lui Buzbuchi și a înscris (22). Bîrligea a înscris din pasa lui Kresic, dar reușita a fost anulată pentru ofsaid (29). Câteva minute mai târziu, același Bîrligea a mai performat poarta Farului și golul a fost validat, cu un șut de la distanță (38).

Oaspeții au avut și ei o ocazie notabilă prin Vînă, care a șutat bine de la mare distanță, dar Răzvan Sava a intervenit și a menținut poarta intactă (43).

Rezultatul la pauză a fost 4-0 pentru CFR, care a reflectat cu prisosință dominația feroviarilor.

În debutul reprizei secunde, Farul lui Hagi a înscris golul de onoare prin Cristi Ganea, din pasa lui Casap și a redus din diferență la 4-1 (65). Elevii lui Petrescu nu au avut nicio emoție, oaspeții veniți de la malul mării nu au reușit să amenințe poarta lui Sava. Otele a avut o ratare mare în minutul 67, dar nu a mai ratat în minutul 87, când a înscris pentru 5-1 și a consemnat rezultatul final.

În urma acestui succes, CFR își asigură locul 2 în Superliga și prezența în viitorul sezon al preliminariilor UEFA Conference League.

Echipele de start:

CFR Cluj: Sava – Mogoș (88′ Manea -), Boben, Kresic, Camora – Tachtsidis (84′ Avounou -) – Keita (89′ M. Ilie -), Muhar – Deac (89′ Fica -), Bîrligea  (76′ P.Michael -), Otele;

Antrenor: Dan Petrescu

Farul: Buzbuchi – Sîrbu, M. Popescu, G. Marins, Ganea (75′ Doicaru)- Vînă (46′ Casap), Queiros, Grameni (68′ Dănuleasa) – Grigoryan (46′ Rivaldinho), L. Munteanu, Andronache (68′ N. Popescu)

Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti), A1: Mircea Grigoriu (Bucureşti), A2: Radu Ghinguleac (Bucureşti)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *