„Bursucul” a revenit în forță la CFR Cluj. Ce a declarat după ce a umilit-o pe Farul

CFR Cluj a umilit-o pe Farul Constanța cu scorul de 5-1 (4-0), în ultima etapă a play-off-ului Superligii și a terminat pe locul 2 în clasament.

Feroviarii vor evolua în turul doi preliminar al UEFA Conference League în sezonul viitor.

Dan Petrescu, 56 ani, a tras concluziile după ce a terminat sezonul cu trei victorii din tot atâtea partide disputate de la revenirea în Gruia.

„Prima repriză a fost excelentă, jucătorii au intrat montați. Scorul este corect din prima repriză, în a doua, nu. Echipa a arătat excelent. Este meritul jucătorilor și al celorlalți antrenori care au fost aici. Nu puteam să câștigăm cele trei meciuri dacă nu erau antrenați. Jucătorii au valoare. Vom vedea cu ce jucători vom continua. E clar că sunt mulțumit dacă am câștigat trei din trei.

Am avut rezultate fantastice în preliminarii, nu traume. Nu am jucat cu echipe cu buget mai mic și ne-au eliminat. Voi spuneți ce vreți și ne criticați. Dacă pierdem cu o echipă cu buget mai mic, atunci e rău.

Acum începe munca cea mai grea, vreau să fac un lot competitiv și să am o bancă puternică. Acum, cei titulari sunt foarte buni, dar pe bancă sunt probleme. Orice jucător e de vânzare, dar mi-aș dori să nu se întâmple ce s-a întâmplat anul trecut, când jucătorii de valoare au plecat în timpul campionatului.

La anul va fi o luptă incredibilă. Vom lupta pe două fronturi, trebuie să avem un lot puternic”, a declarat Dan Petrescu.

Petrescu vrea un lot competitiv

Bursucul a precizat că își dorește un lot competitiv și i-a transmis patronului Varga să nu le mai dea drumul jucătorilor de valoare.

„Vreau să fac un lot competitiv și să am o bancă puternică. Să mă uit pe bancă și să am jucători care să poată să intre. În ziua de azi, nu era chiar așa cum voiam eu. Cei titulari, foarte buni, dar pe bancă mai sunt și probleme. Acolo trebuie să umblăm.

Aș vrea să felicit toți jucătorii pentru atitudine și pentru modul în care s-au antrenat de când am venit eu. Nu am avut nicio problemă. Am avut și norocul, pe care nu l-am avut înainte, că nu au fost accidentați.

Echipa s-a ținut bine, deci înseamnă că a fost bine pregătită de ceilalți antrenori”, a spus Petrescu, la finalul partidei de sâmbătă seară.

Petrescu știe că CFR Cluj nu poate păstra toți jucătorii de valoare, dar cere ca plecările să se facă până la startul sezonului.

„Orice jucător e de vânzare, dar mi-aș dori să nu se întâmple ce a fost anul trecut. S-au întâmplat multe, cum știți.

Jucători de valoare au plecat în timpul campionatului, ceea ce nu mi se pare corect. Aici trebuie să fiu eu puternic, să spun dinainte.

Dacă vor fi oferte înainte, ok. Dar nu în timpul campionatului, pentru că atunci nu mai poți să ai pretenții să iei titlul. Iar CFR are mereu pretenția asta.

Va fi o luptă incredibilă, foarte grea, trebuie să facem un lot puternic”, a mai spus Petrescu.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *