Sabău face acuzații dure la adresa conducerii lui ”U”. Irimieș: nu comentez

Managerul sportiv al lui ”U” Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a făcut ieri, pentru siteul generalist ActualdeCluj.ro o serie de acuzații dure la adresa conducerii administrative formate din președintele clubului, Radu Constantea (consilier local PNL) și vicepreședintele Cosmin Irimieș, prorector UBB, universitar, expert în comunicare.

În urma unei ședințe de mai multe ore a Comitetului Director, care a avut loc în această săptămână, managerul sportiv Ioan Ovidiu Sabău și-a asumat ratarea obiectivului, a promovării în Liga 1 în an Centenar și a susținerii necondiționate a lui Bogdan Lobonț, antrenor care a pregătit portarii lui AS Roma și a venit titular pe banca studenților în iarna lui 2018, adus de Sabău, în locul lui Mircea Cojocaru, apropiat al lui Sabău, iubit de suporteri, antrenorul de atunci al lui ”U”, care avea rezultate și un joc spectaculos.

Dar lumea trebuie să știe cum s-au desfășurat toate lucrurile. Am venit la club într-o situație grea, plecând de la zero, n-am venit la masa pusă. Nu era nici o grupă de juniori, acum suntem între primele patru din țară. Am plecat trei oameni la drum, eu, Cosmin Irimieș și Radu Constantea consultându-ne. Greșit, din punctul meu de vedere. Am fost manager, iar un manager trebuie să aibă un buget. <<Uite, ăstia sunt banii, cu ăștia lucrezi, te descurci. Dacă nu reușești, pleci.>> Când faci un compromis greșești, nu mai poți da înapoi. Eu am greșit. N-am avut acces la bani, nici drept de semnătură. A doua greșeală a fost faptul că nici un transfer nu s-a putut face peste capul antrenorului. Urmăream cinci-șase jocuri, luam și instat-ul și propuneam jucători, iar antrenorul nu-i dorea. Nu s-a putut aduce nimic peste capul antrenorului, chiar dacă eu răspundeam.! a spus Sabău în exclusivitate pentru ActualdeCluj.ro

Mai multe citiți în siteul citat.

Sabău nu a fost îndepărtat din club, nimeni nu i-a spus la ședința Comitetului Director să plece din club. ”Moțul” a renunțat la funcție singur, asumându-și eșecul ratării promovării. Deși s-a speculat în media, adevărul e că nu s-a discutat în Comitetul Director nimic despre o posibilă venire în conducerea clubului a lui Patrițiu Abrudan, director Banca Transilvania, fost arbitru internațional, fost vicepreședinte al FRF.

Sportul Clujean a încercat să obțină reacții de la cei acuzați de Sabău, oficialii clubului Cosmin Irimieș și Radu Constantea.

Vicepreședintele Cosmin Irimieș a spus scurt pentru site: ”Din respect pentru ceea ce a făcut Neluțu Sabău, ca jucător, pentru fotbalul românesc nu comentez declarațiile lui.”

Președintele Radu Constantea nu a putut fi contactat. Dacă dorește să își spună punctul de vedere siteul îi stă la dispoziție.

Ieri clubul a oficializat numirea lui Cristian Dulca ca antrenor. Reunirea lotului va avea loc miercuri, ora 11.00, in parcul Iuliu Hațieganu. Pe 12 iulie va avea loc pe Cluj Arena meciul amical, aniversar cu ocazia Centenarului ”U”, Universitatea Cluj-PAOK Salonic (campioana la zi a Greciei).

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *