Debut nefericit pentru „U” Cluj în Liga a 2-a. „Studenții”, învinși de nou-promovata CSM Reșița după ce au evoluat o repriză în zece oameni!

Universitatea Cluj a debutat cu stângul în noul sezon competițional al Ligii a 2-a, fiind învinsă cu scorul de 2-0 (1-0) pe terenul nou-promovatei CSM Reșița. Clujenii au evoluat o repriză întreagă în inferioritate numerică după eliminarea lui Kay în finalul primei părți pentru două cartonașe galbene luate în câteva minute.

Cea mai mare ocazie de gol a meciului i-a aparținut Universității Cluj, atacantul Cristi Gavra a reluat cu capul direct în brațele lui Zimmerman (13). Și tot el a șutat pe lângă poartă dintr-un voleu din interiorul careului în urma unei centrări a lui Goga de la 20 metri (16).

Reșita a deschis scorul în minutul 34 după un corner, finalizat cu gol de Marco Ehmann, care a profitat de o eroare defensivă și l-a învins pe Dur-Bozoancă cu un șut plasat din șapte metri în urma unei centrări a lui Vădrariu, fază la care Firmino putea respinge mingea de pe linia porții, însă nu a ajuns la balon. „Studenții” au fost aproape de egalare pe contraatac, dar șutul lui Florescu a trecut puțin pe lângă vinclu, iar Zimmermann a plonjat și a respins (35).

Lucrurile s-au complicat pentru Universitatea după ce fundașul original din Insulele Capului Verde, Kay, a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben primit pentru un fault de amator, din spate, în marginea careului, în postura de ultim apărător, comis asupra lui Ene (42). Primul cartonaș galben al său a venit în minutul 36.

Cristi Dulca a mutat defensiv după eliminarea lui Kay în finalul primei reprize, sacrificându-l pe „căpitanul” Goga pentru a-l introduce pe Artur Crăciun (44). Veteranul lui „U” a ieșit foarte supărat de pe teren. Prima parte s-a încheiat.

Condusă cu 1-0 și cu un om mai puțin pe teren, Universității nu i-a rămas nimic de pierdut și s-a aruncat în atac pentru a forța egalarea. Prima situație nobabilă la poarta Reșiței a venit în minutul 61, Firmino a reluat de la 23 de metri cu pământul, dar portarul Zimmermman a fost la post și a respins. Ocazie mare de 2-0 pentru Reșita la o centrare a lui Poiană, iar Ene a șutat anemic peste poartă din careu (68).

Reșița a înscris pentru 2-0 în minutul 75, grație unui gol cu capul sub bară a lui Vasiu după o centrare foarte bună a lui Cristea de pe dreapta.

„Alb-negrii” s-au aruncat cu disperare în atac și au forțat înscrierea golului de onoare, dar defensiva reșițenilor a funcționat foarte bine și le-au închis culoarele „studenților” lui Cristi Dulca, care nu a reușit să își creeze prea multe situații de gol.

În prelungirile partidei, Dur-Bozoancă a respins cu un reflex de zile mari de sub bară un șut puternic din afara careului și a limitat proporțiile scorului.

Echipele de start:

CSM Reșița: C. Zimmermann (cpt.) – Banac, M. Ehmann, B. Vasiu, D. Vădrariu – E. Dat, C. Danci – D. Săulescu, C. Poiană, L. Breşneni – Ene
Rezerve: P. Horvath – Vădia, C. Cristea, M. Rus, A. Cioablă, M. Velici, A. Babei
Antrenor: Leontin Doană

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – T. Telcean, Kay, Miguel Inacio, Berci – Florescu, Mendes – M. Pop, D. Goga (cpt.), H. Firmino – Gavra
Rezerve: Goncalves – Taub, Ricardo Da Costa, Ceitil Castanheira, F. Burghele, R. Dican, A. Crăciun
Antrenor: Cristian Dulca

Cartonașe galbene: Kay (36, 42), Crăciun (74)

Etapa viitoare, „U” Cluj va juca la Târgu Mureș cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (fosta Energeticianul), partida fiind programată duminică, 11 august, de la ora 15:30.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

One thought on “Debut nefericit pentru „U” Cluj în Liga a 2-a. „Studenții”, învinși de nou-promovata CSM Reșița după ce au evoluat o repriză în zece oameni!

  1. Ovidiu Pop august 2, 2019 at 6:36 pm

    Mult,mult mai slabi decît campionatul trecut,mai bine păstra clujenii la echipă!!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *