EDITORIAL. Debut nefast de sezon pentru „U” Cluj, speranțe mici la promovare

Dezamăgire mare la Universitatea Cluj după acest debut de sezon neconvingător, cu o înfrângere, 2-1, pe terenul nou-promovatei CSM Reșița, o victorie cu 3-0 împotriva modestei formații Viitorul Pandurii Târgu Jiu și un eșec drastic în derby-ul cu o contracandidată la promovare, FC Argeș, scor 1-0, în Trivale.

În acest moment, chiar dacă s-au scurs abia trei etape și mai e timp suficient pentru redresare, clubul se află pe un butoi de pulbere gata să explodeze. Jocul slab, haotic, fără idei, fără construcție, fără ambiție și determinare, apatic, nu ne oferă suficiente motive pentru a spera la promovare. Din păcate.

Portughezii aduși gratis la Cluj de „team-managerul” Octavian Moraru (Republica Moldova) și girați de vicepreședintele Cosmin Irimieș nu au convins deloc până acum în aceste trei etape. Mai avem răbdare, dar până când?

Sigur, e prematur să dăm verdicte acum și să vorbim despre șansele la promovare după doar trei etape, dar echipa nu a jucat literalmente nimic și arată mai prost decât cea din sezonul trecut. Mult mai prost. Și nu o spunem noi, o spun majoritatea suporterilor și cei care urmăresc evoluția echipei, pe pagina de socializare a publicației Sportul Clujean. Iar răbdarea fanilor e pusă la grea încercare în aceste momente, mai ales că etapa viitoare „U” va primi vizita liderului la zi al ligii secunde, SCM Buzău, echipă cu maximum de puncte (9).

Jucătorii crescuți de „U” au fost îndepărtați și nu s-a mai mizat pe ei, Hațiegan a ajuns în Liga 1 titular la Politehnica Iași, Octavian Ursu a ajuns la UTA Arad, Răzvan Greu și Denis Hordouan au fost îndepărtați și ei, iar lista de jucători exilați poate continua. Totul pentru a face loc coloniei de lusitani. Cine câștigă din asta? Moraru? Irimieș? Alți impresari? Toți laolaltă?

Octavian Moraru, manager U Cluj

Dacă sezonul trecut Ioan Ovidiu Sabău, în calitate de manager sportiv a avut ieșiri publice constante, sezonul acesta Octavian Moraru nu a ieșit niciodată public pentru a declara ceva despre transferuri, situația clubului, obiective, echipă, orice, preferând să stea în umbră și să ia decizii importante în spatele ușilor închise. Și totuși el răspunde de partea sportivă în acest sezon, portughezii sunt aduși pe relațiile lui din impresariat. De ce tăcerea aceasta? De ce această secretomanie la „U”? Unde e transparența promisă în 2016?

De proiectul Socios se mai știe ceva?

Un proiect care pare să fi intrat într-un con de umbră și de care nu se mai știe absolut nimic este cel intitulat Socios, nici la câți membri s-a ajuns, cine este reprezentantul suporterilor în Consiliul de Administrație, dacă există vreunul, nu se știe practic nimic.

Sunt multe întrebări rămase fără răspuns și multe necunoscute la „U”, întrebări care dau o stare de incertitudine totală și nimeni din actuala conducere nu pare să aibă vreo intenție de a clarifica lucrurile.

Și în încheiere, dorim să ridicăm un mare semn de întrebare: în cazul în care echipa va rata promovarea și în acest sezon, cine din actuala conducere își va asuma acest eșec și cine își va asuma aducerea echipei managerului Octavian Moraru, președintele Radu Constantea sau vicepreședintele Cosmin Irimieș? Chiar dacă există animozități între cei doi, interesul pentru „U” ar trebui să primeze, iar securea războiului ar trebui îngropată definitiv pentru că un conflict la nivelul conducerii între doi oameni importanți și factori decizionali nu face deloc bine pentru sănătatea clubului, iar pe termen lung echipa va avea de suferit.

Și încă ceva: au Primăria, Universitățile și Banca Transilvania ceva de spus despre situația de la „U„ Cluj?

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

4 thoughts on “EDITORIAL. Debut nefast de sezon pentru „U” Cluj, speranțe mici la promovare

 1. Alexandru Lovas august 18, 2019 at 11:13 am

  In niciun caz Nelutu Sabau nu trebuia indepartat..a fost singurul cu coloana vertebrala si si-a asumat raspunderea esecului nepromovarii..Repet trebuia continuat cu el..sper sa gresesc dar presimt dupa aparente o noua „era”Walter,adica se casca o noua prapastie..Haide „U”..sper sa nu fie asa..

  Răspunde
 2. Cosmin august 18, 2019 at 11:53 am

  BT nu mai apare pe tricouri,deci nu cred ca mai sponsorizeaza,iar despre cei trei nici nu are rost sa discutam…de 30 de ani e aceiasi mizerie,pe Boc il doare la un metru in fata penisului de U,asa ca,cred ca lumea s a impacat cu ideea de a ramane in B multi ani de acum incolo.I as propune lui Becali sa cumpere U,ca si asa n are suporteri,si garantat la meciuri,cu asa echipa,mereu o sa fie plin stadionul.Hai U!

  Răspunde
 3. Vladimir Cinezan august 18, 2019 at 12:13 pm

  „La cald”, n-am vrut să scriu nimic despre jocul „studenţilor”, ceva care aduce vag cu fotbalul – maidanez, dar cred că sunt alături de clujenii care îşi văd, deja, spulberate speranţele într-o promovare la finele acestui campionat. Conducerea şi antrenorul nu văd că echipa e neputincioasă, nu are nicio idee de joc, atacul şi mijlocaşii nu leagă nicio acţiune, apărarea e lentă, până şi portarul e rigid în intervenţii. A fost falimentară aducerea grupului de portughezi şi îndepărtarea clujenilor ? Este o întrebare cu iz retoric, cei responsabili cu traseul echipei nu vor răspunde franc niciodată, nici măcar după ce va fi prea târziu, dacă nu este deja prea târziu ?! N-au fost aduşi atacanţi, acolo unde Gavra doar înoată, Pop n-are forţă, iar Goga, cu tot respectul pentru ce a făcut pentru „U”, nu mai are prospeţime, şi întregul angrenaj scârţâie. Suntem mai aproape de retrogradare decât de promovare, urmează partide grele şi nu se vede nicio fărâmă de fotbal în prezenţa pe iarbă a universitarilor. Nu ni s-a spus ce-a fost episodul cu introducerea pe teren a acelui număr 9, la care cei din conducerea echipei se uitau de parcă nici nu l-ar cunoaşte. Poate că nici nu-l cunoşteau, spre hazul comentatorilor… Suntem aproape ca din culorile echipei să rămânem doar cu cea de doliu.

  Răspunde
  1. Vasile Manu august 18, 2019 at 12:49 pm

   Va mulțumim pentru comentariu.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *