Faceți loc, trece campioana! CFR Cluj, victorie fără emoții în fața Craiovei!

Campioana CFR Cluj și-a respectat statutul de favorită în meciul de sâmbătă seara, 19 octombrie, cu CSU Craiova, pe care a învins-o cu scorul de 2-0 (0-0), într-o partidă care a contat pentru etapa a 13-a a Ligii I, ultima a turului de campionat.

Prima repriză a fost lipsită de intensitate, cele două formații s-au tatonat reciproc, iar ocaziile periculoase au lipsit cu desăvârșire, doar câteva zvâcniri ofensive ale feroviarilor și încercări timide la poarta lui Pigliacelli. Mai întâi, semi-ocazia lui Susic, care a tras tare peste poartă dintr-o minge centrată de Culio (15). Cea mai mare ocazie de gol a meciului a venit în minutul 24, Pereira i-a pasat lui Camora, „căpitanul” CFR-ului a centrat de pe stânga, Costache, nemarcat în careu, a șutat slab în blocajul lui Bălașa, iar Hoban a venit tare din spate și a torpilat o minge din marginea careului puțin pe lângă poarta oltenilor. Și cam aici s-au încheiat ocaziile notabile, poate doar semi-ocazia lui Păun poate fi notată, care a reluat puternic din afara careului, dar Pigliacelli a fost la post (37).

Galeria Craiovei, prezentă în număr foarte mare în sectorul rezervat oaspeților, a dominat fondul sonor pe arena din Gruia,

În mitanul secund, prima situație notabile, o jumătate de ocazie, a aparținut CFR-ului, Culio a executat scurt o lovitură liberă pentru Pereira, care a centrat în careu, de unde Traore a preluat mingea greșit și a fost reținută de portarul oltenilor (55).

Lacina Traore a deschis scorul în minutul 71 al meciului cu un șut plasat la colțul scurt din marginea careului după ce i-a driblat elegant pe Kelic și Cicâldău și a marcat primul gol de la revenirea în tricoul CFR-ului. Dan Petrescu l-a înlocuit imediat după marcarea golului cu Omrani (72).

Vătăjelu l-a faultat în marginea careului pe Omrani, iar CFR a avut o lovitură liberă executată filtrant de Culio direct pe poartă, Pigliacelli a respins mingea greșit până la Omrani, aflat complet nemarcat în zona punctului cu var, iar instinctul de golgheter nu l-a tradat și a trimis puternic fără nicio șansă pentru 2-0 (78), stabilind scorul final. Oltenii pregătiți de Victor Pițurcă nu au mai avut puterea să revină în meci, iar trupa lui Petrescu a defilat până la final pentru o victorie care o distanțează la trei puncte de principala urmăritoare, FC Viitorul, care va juca duminică cu Academica Clinceni.

Următorul joc oficial pentru CFR va avea loc în grupele Europa League, în Franța, cu Rennes, în etapa a 3-a, joi, 24 octombrie, de la ora 22:00.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Camora, Boli, Vinicius, Susic – Culio, Hoban, Itu (Păun, min. 27) – M. Pereira (D. Djokovic, min. 82), L. Traore (Omrani, min. 72), V. Costache

Rezerve: J. Fernandez, A. Pașcanu, Dokovic, Păun, Golofca, Petrila, Omrani

Antrenor: Dan Petrescu

CSU Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Aacka, Bălașa (Kelic, min. 65), Vătăjelu – Mățel, Cicâldău, Cosic – Zakaric (Bărbuț, min. 79), Ivan, Mihăilă (Fortes, min. 55)

Rezerve: Popescu, Martic, Kelic, Mateiu, Bărbuț, Baiaram, Fortes

Antrenor: Victor Pițurcă

Cartonașe galbene: Culio (56), Pereira (75) // Mihăilă (52), Bălașa (61), Vătăjelu (77), Ivan (88)

Spectatori: 6000

Arbitru principal: Radu Petrescu

Asistenți: R. Ghinguleac, M. Grigoriu

Arbitru rezervă: A. Antonie

Obs. de joc: Paul Cazan

Obs. de arbitri: M. Dorobanțu

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *