În sfârșit victorie pentru „U” Cluj după cinci etape. „Șepcile roșii” au inaugurat noua arenă din Târgu Jiu cu un succes în fața lui Pandurii

Universitatea Cluj a obținut prima victorie stagională după cinci etape în care nu a mai cunoscut gustul succesului, după ce s-a impus în etapa a 14-a a Ligii a 2-a cu scorul de 1-0 împotriva lui Pandurii, chiar la inaugurarea noii arene din Târgu Jiu.

Meciul dintre „studenții” pregătiți de Adrian Falub și gorjeni a reprezentat meciul de inaugurare a noului stadion din Târgu Jiu, unde mare parte dintre biletele puse în joc au fost vândute. Totodată acest meci reprezintă și debutul lui Tibi Bălan, fostul jucător al celor de la „U” Cluj, Unirea Urziceni sau FCSB, pe banca tehnică a pandurilor.

Partida a început cu ocazii monumentale ratate de echipa gazdă, cea mai mare i-a aparținut vârfului echipei gorjene, Radu Filip, după o pasă greșită trimisă de George Florescu. Ocaziile s-au răzbunat, iar imediat după acea fază, Nicolae Pârvulescu a deschis scorul după ce a fost lansat perfect în flancul drept de Kay, a trecut în viteză de Vișan și a înscris plasat cu un șut la colțul scurt (17). Tot în prima repriză cei de la Pandurii au forțat deschiderea scorului, dar portarul Dur Bozoancă s-a opus la fiecare încercare. Per total prima repriză a fost una echilibrată, ambele echipe având ocazii importante.

În cea de-a doua repriză, „U” Cluj a controlat meciul până aproape de finalul meciului, când gazdele au încercat din răsputeri să marcheze golul egalizator. În cea de-a doua repriză, „studenții” au ratat cea mai mare ocazie prin Inacio după un șut din afara careului care a nimerit nefericit în stâlpul din dreapta porții celor de la Pandurii, lăsându-l masca pe portar. În finalul mitanului secund, cei de la Pandurii au cerut un penalty, dar arbitrul a dictat simulare și i-a acordat cartonașul galben mijlocașului asiatic Takahashi.

Printre invitații la inaugurarea noului stsdion din Târgu Jiu îi trecem în revistă pe Viorel Hizo și Novak Martinovic.

Următorul joc oficial pentru „U” Cluj va fi în optimile Cupei României marți, 29 octombrie, de la ora 21.00, pe Cluj Arena, iar în campionat urmează restanța cu UTA Arad, în 6 noiembrie.

Meciul din etapa a 15-a va fi câștigat la masa verde, după retragerea echipei Daco-Getica București.

În urma acestei victorii, „U” a scăpat de zona fierbinte a retrogradării și a urcat pe locul 11, cu 16 puncte.

Echipele de start:

Pandurii: Iul. Dinu – P. Chiş, Oiţă (cpt.), Vişan, Vasilescu – Lu Yuefeng, Erhard – Al. Dinu, Takahashi, Şendroiu (Rasoveanu 64′) – R. Filip (D. Unguru 72′)
Rezerve: Mih. Cotolan – Rob. Bratu, Tănăsoiu, Nichifor, D. Ciobanu
Antrenor: Tiberiu Bălan

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Kay, Art. Crăciun, Inacio Miguel – Guedj (Andre Ceitil 74′), G. Florescu, Dican, Tiago Gomes – Pîrvulescu, Goga (cpt.), Al. Pop
Rezerve: Gorcea – R. Takacs, Taub, Rafa Miranda, Burghele, Gavra
Antrenor: Adrian Falub

Cronică de Vasile Manu și Cătălin Stroia

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *