Echilibru până în ultimul sfert. U-BT Cluj-Napoca câștigă lejer pe final cu Sodertalje, după ce au mers cap la cap 37 de minute

„Studenții” au bifat un nou succes în FIBA Europe Cup și sunt cu un picior în faza următoare. Planinic, Zganec și Richard au terminat cu mai mult de 10 puncte marcate.

U-BT a început în formula Kerron Johnson-Patrick Richard-Artis Ate-Donatas Tarolis-Darko Planinic, Sodertalje Kings replicând cu Charles Callison-Martin Pahlmblad-Anton Gaddefors-Jonathan Person-Alexander Larrson.

Darko Planinic a reușit primele puncte pentru U-BT, care a luat rapid un avans de cinci puncte (7-2 și 9-4). Suedezii au reușit să egaleze la 9 prin Jonathan Person, moment după care trupa lui Silvășan nu a putut să se desprindă la mai mult de două posesii.

Sfertul secund a derulat la fel, cu suedezii ținând aproape, Anton Gaddefors fiind cel mai eficient om al nordicilor, cu 11 puncte și 2 recuperări. S-a intrat cu 40-35 la cabine, Karlo Zganec și Rareș Uță fiind principalii marcatori ai Clujului, cu 8 respectiv 7 puncte.

Jocul colectiv mai bun s-a văzut după pauză, U-BT fiind capabilă să se distanțeze la peste zece puncte pentru prima data, 48-37, Planinic cu un lay-up din pasa lui Patrick Richard modificând tabela. Chiar și așa, pe finalul sfertului suedezii s-au apropiat la patru puncte, 60-56.

Deși a controlat tot jocul, echipa lui Mihai Silvășan s-a distanțat decisiv abia cu trei minute înainte de final, când Johnson a transformat o aruncare liberă din două pentru 76-69. Din acel moment oaspeții au reușit să înscrie doar 5 puncte, față de 9 ale Clujului.

S-a terminat 85-74 și U-BT este aproape calificată mai departe din grupa G a FIBA Europe Cup.

Darko Planinic a fost cel mai bun marcator pentru U-BT cu 18 puncte și 5 recuperări, urmat de Karlo Zganec (15 puncte, 9 recuperări) și Patrick Richard (14 puncte, 50% de la distanță).

Meciul cu Kings a marcat și revenirea pe parchet a lui Nandor Kuti, care a terminat cu 5 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă în apropape 13 minute de joc.

De la Sodertalje s-au remarcat Anton Gaddefors (21 de puncte), Charles Callison (15 puncte, 4 assist-uri) și Martin Pahlmblad (11 puncte, 50% de la distanță).

Următorul meci pentru U-BT Cluj-Napoca va avea loc în deplasare, luni 18 noiembrie (ora 19), pe terenul echipei SCM U Craiova, în etapa a 6-a din LNBM.

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *