Să vină Oradea. U-BT Cluj, fără adversar în LNBM! Alb-negrii nu au avut emoții cu Piteștiul și au bifat a 9-a victorie consecutivă

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca nu a avut emoții cu gruparea BCMU Pitești, pe care a învins-o miercuri, 4 decembrie, cu scorul de 89-80 (20-15 // 17-22 // 26-16 // 26-26), ajungând la a noua victorie consecutivă în LNBM.

Darko Planinic și Patrick Richard au pus primele puncte în contul lui U-BT Cluj, ducând scorul la 9-2, după ce piteștenii au deschis scorul cu un coș de puncte prin Searcy, care a înscris și următoarele puncte pentru Pitești (9-5). Washington a înscris două puncte și a apropiat Piteștiul la o posesie în spatele gazdelor (9-7), dar Kerron Johnson a dus-o pe U-BT Cluj la patru puncte.

Dominația a continuat pentru U-BT Cluj-Napoca, iar avantajul după primul sfert a fost de cinci puncte (20-15).

În debutul sfertului al doilea, piteștenii s-au apropiat la două puncte de clujeni după două minute scurse, iar Kuti a adus alb-negrilor primele puncte din actul doi cu un coș de trei. Replica Piteștiului a venit imediat și s-au apropiat rapid la un punct (23-22), însă Tarolis și Ate i-au dus pe gazde la cinci puncte (27-22).

Cele două formații au mers cap la cap în sfertul al doilea, iar pe fondul unei relaxări în jocul gazdelor, piteștenii s-au apropiat la o posesie în spatele liderului LNBM (32-30). Piteștenii au beneficiat de un coș cu fault și au restabilit egalitatea, rezultat cu care cele două formații au intrat la pauza mare (37-37).

În sfertul al treilea, Patrick Richard et comp au dus-o pe U-BT Cluj-Napoca la zece puncte diferență (52-42), însă clujenii au căzut din nou și le-au permis oaspeților să se apropie din nou amenințător pe tabelă (52-47). Gazdele au refăcut avantajul de zece puncte la finalul sfertului trei (63-53).

Ultimul act al meciului a fost o simplă formalitate pentru alb-negri, care au menținut un avantaj de minim zece puncte.

Meciul s-a încheiat cu victoria gazdelor la scorul de 89-80, care au obținut astfel al nouălea succes consecutiv în campionat.

Cel mai bun marcator de la U-BT Cluj-Napoca a fost Patrick Richard, cu 28 de puncte, urmat de Darko Planinic, cu 19 puncte, Kerron Johnson (14), Tarolis (8), Ate (8), Zganec (7), Kuti (3) și Calnicenco (2).

Din tabară Piteștiului, cel mai bun marcator a fost Searcy, cu 24 de puncte, urmat de Tamulis (14), Gajovic (12), Fraseniuc (8), T. Gheorghe (6), Santa (5), Washington (5), Avramov (4), și Tasic (2).

Următorul joc oficial pentru U-Banca Transilvania va fi duelul românesc cu CSM CSU Oradea din faza a 2-a a grupelor din FIBA Europe Cup, în BT Arena. Partida va avea loc miercuri, 11 decembrie, de la ora 19:00.

Foto © Krisztian Bucsi

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *