Început greoi de 2020 pentru U-BT. Tarolis și compania s-au impus la Timișoara după o primă parte modestă

Debut cu dreptul în 2020 pentru U-BT Cluj-Napoca! Elevii lui Silvășan s-au impus la Timișoara, 92-89, după ce au fost conduși chiar și cu 12 puncte.

SCM Timișoara a început în formula Troy Franklin jr-Sherwood Brown-Anders Abu Teir-Milos Komatina-Amaury Gorgemans, iar pentru U-BT a intrat pe teren primul cinci format din Kerron Johnson-Nandor Kuti-Patrick Richard-Donatas Tarolis-Darko Planinic.

Komatina a deschis meciul cu o triplă, Tarolis reușind să puncteze pentru prima dată în 2020 pentru U-BT. Bănățenii s-au distanțat apoi la 12-4, în urma unui slam-dunk reușit de Amaury Gorgemans. Deși s-au apropiat la 11-15, băieții lui Silvășan nu au ținut pasul în primele zece minute, pe care le-au pierdut clar, 18-30.

Al doilea sfert a debutat cu un parțial de 7-0 pentru clujeni, Donatas Tarolis (4) și Patrick Richard (3) punctând. Diferența de trei posesii s-a menținut în majoritatea sfertului, Andrei Calnicenco apropiindu-și echipa la 39-45, după o aruncare precisă din afara semicercului. Deși au cedat în al doilea sfert, timișorenii au intrat cu avans de zece puncte la cabine, 53-43.

Sherwood Brown și Donatas Tarolis au excelat în primele 20 de minute, ambii contribuind cu 16 puncte pentru echipele lor. Brown a strâns și 7 recuperări, capitol la care cel mai bun clujean a fost Patrick Richard, cu 5. Bănățenii au fost mai preciși la nivelul aruncărilor, 58% față de 48% pentru U-BT. Clujul a marcat doar de două ori de la distanță în prima repriză din 12 încercări (16%)!

U-BT s-a apropiat treptat după revenirea de la cabine, chiar dacă nu s-a simțit mereu pe tabelă, reușind să vină la o posesie, 60-62, pentru ca mai apoi să preia conducerea cu 41 de secunde înaintea finalului sfertului al treilea, 66-65.

Sfertul decisiv a găsit formația clujeană în controlul jocului, fiind în avans pe tabelă de fiecare dată, cea mai mare diferență înregistrându-se la 75-67. Gazdele s-au apropat la două puncte, 81-79, cu mai puțin de trei minute înainte de final și au ratat egalarea, Komatina făcând pași. La faza următoare Richard a pus două puncte pentru 83-79.

Finalul a fost nebun, cu trei coșuri de la distanță reușite în total, două pentru bănățeni, unul pentru U-BT și trupa lui Dragan Petricevic avea posibilitatea să se apropie la un singur punct. Bogdan Popa a transformat o singură aruncare liberă din două încercări, pentru ca mai apoi Patrick Richard să treacă la linia de pedeapsă (90-86).

În ultimele cinci secunde “Petrică” a transformat alte două libere, iar Troy Franklin a stabilit scorul final, 92-89 pentru U-BT.

Donatas Tarolis a fost cel mai eficient jucător din tabăra Clujului, cu 25 de puncte, 4 recuperări și 4 assist-uri, urmat de Patrick Richard (23 de puncte, 10 recuperări) și Darko Planinic (19 puncte, 8 recuperări). Din tabăra Timișoarei s-au remarcat Troy Franklin jr. (23 de puncte, 6 pase decisive), Sherwood Brown (19 puncte, 9 recuperări) și Amaury Gorgemans respectiv Nikola Pesakovic cu 13 puncte.

U-BT se menține pe primul loc în LNBM, având o singură înfrângere și va juca următorul meci cu Ironi Ness Ziona în FIBA Europe Cup pe 8 ianuarie, în deplasare.

Foto: u-bt.ro (Manases Sandor)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *