Radiografia transferurilor realizate de „U” Cluj în mercato de iarnă

Universitatea Cluj se află pe locul 13 în Liga a II-a, o poziție care nu-i face cinste echipei care anul trecut a sărbătorit Centenarul.

Una dintre cele mai mari probleme cu care s-a confruntat clubul clujean a fost strategia greșită a transferurilor. „Infuzia portugheză” venită în vara anului trecut la „U”Cluj de la echipe mediocre precum CD Cova Piedale (echipă ce se află acum pe ultimul loc în liga a II-a din Portugalia), nu a reușit să se impună în cadrul echipei, astfel jucători ca și extrema Hugo Firmino sau portarul José Costa au părăsit echipa alb-negrilor. Treptat acestor jucători li s-au mai alăturat și Tiago Gomes, André Ceitil, Rafa Miranda, respectiv francezul Arnaud Guedj, care au dovedit la rândul lor că nu au putere de a ajuta formația clujeană.

Prezentarea achizițiilor din vara anului trecut, alături de fostul antrenor Cristian Dulca

În această perioadă de mercato, „șepcile roșii” i-au adus pe: Andrei Mureșan, Sebastian Mailat, Dragoș Penescu, Bogdan Barbu, Robert Neciu și Cătălin Ștefănescu.

Andrei Mureșan

Fundașul central Andrei Mureșan (34 ani) a fost transferat de la rivala CFR și a revenit la clubul unde s-a lansat în fotbal. În acest sezon, Mureșan a bifat 11 meciuri pentru CFR Cluj în toate competițiile, însă acesta nu a mai jucat într-un meci oficial din luna august 2019, când gruparea din Gruia pierdea cu 1-0 meciul cu Sparta Praga. Reamintim că, în cazul lui Andrei Mureșan, acesta nu s-a aflat nici măcar pe banca de rezerve în ultimele 15 meciuri din Liga I și nici în Europa League.

Sebastian Mailat

La fel ca și Andrei Mureșan, Mailat vine tot de la rivala CFR. În cazul fostului jucător de a ACS Poli Timișoara, lucrurile stau și mai rău, acesta bifând în acest sezon pentru campioana României doar două meciuri, iar ultima partidă în care acesta a jucat a fost într-un meci câștigat de feroviari împotriva lui Dinamo, scor 1-0, în luna iulie 2019.

Dragoș Penescu

Tânărul mijlocaș în vârstă de 20 ani a jucat în acest sezon la echipa a II-a a celor de la FC Botoșani din liga a III-a, iar în Liga I acesta a fost rezervă în meciul pierdut de FC Botoșani cu scorul de 3-1 în fața celor de la CSU Craiova. În sezonul trecut, acesta a bifat 15 minute într-un meci disputat împotriva celor de la ACSM Politehnica Iași.

Bogdan Barbu

Mijlocașul Bogdan Barbu a bifat în acest sezon nouă meciuri pentru Academica Clinceni, în care a reușit să puncteze o dată împotriva celor de la Chindia Târgoviște, oferind 3 pase de gol foștilor săi colegi. Ultimele minute în care acesta a evoluat în tricoul celor de la Clinceni a fost într-un meci pierdut la scor de neprezentare în fața FCSB-ului, în luna octombrie 2019. De menționat în cazul lui Barbu ar fi că acesta a marcat primul gol pentru „U” Cluj în amicalul disputat contra celor de la Debrecen.

Cătălin Ștefănescu

Cătălin Ștefănescu este cunoscut după ce a fost transferat de FCSB, alături de Sebastian Chitoșcă și Doru Popadiuc de la Ceahlăul Piatra Neamț. Acesta a fost împrumutat pe la Voluntari și ACSM Politehnica Iași, unde nu reușit să se impună. În actualul sezon, acesta a bifat 5 jocuri pentru Petrolul Ploiești fară să aibă vreo realizare. Ultimul meci pentru Petrolul Ploiești în care a jucat a fost împotriva celor de la Miercurea Ciuc, unde a bifat doar 30 de minute, în luna noiembrie.

Robert Neciu

Robert Neciu a evoluat în acest sezon pentru cei de la Chindia Târgoviște 12 meciuri și a oferit un assist în meciul pierdut împotriva celor de la Academica Clinceni. Ultimele minute bifate pentru gruparea din fosta capitală a Țării Românești au fost, în decembrie, într-un meci pierdut cu 4-1 împotriva celor de Dinamo.

Tudor Nicholas (19 ani)

Evoluează pe postul de mijlocaș central și a fost adus de Universitatea Cluj pentru a întări linia mediană. Nu a prins încă niciun minut în tricoul alb-negrilor.

Răzvan Horj (24 ani)

Fundașul central în vârstă de 24 ani adus de la CFR Cluj, Horj nu a prins niciun minut în tricoul feroviarilor și a fost cedat gratuit la Universitatea Cluj

Chiar dacă, Universitatea Cluj s-a întărit în această perioadă cu jucători care au evoluat în prima ligă, există în continuare un semn de incertitudine privind aceste achiziții, din cauza faptului că jucătorii, nefiind accidentați, nu au mai jucat de ceva timp, singura excepție fiind Robert Neciu.

Foto: facebook.com/FCUCluj

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *