Dinamo Știința București – U-BT Cluj 82-84. Kerron Johnson aduce victoria cu patru secunde înainte de final

Succes greu obținut de U-BT în capitală, la finele unei partide în care a condus chiar și cu 13 puncte diferență. Americanul Johnson a adus victoria „studenților” în urma unui „step back shot” precis cu 3.9 secunde înainte de final!

Dinamo Știința București: Javon Masters-Mladen Jeremic-Andreja Milutinovic-Andrei Calenic-Ousmanne Barro

U-BT Cluj-Napoca: Kerron Johnson-Patrick Richard-David Vida-Donatas Tarolis-Darko Planinic

După cum ne-am obișnuit în acest sezon, primul coș pentru U-BT vine de obicei de la un „om mare”. Planinic s-a aflat de această dată la finalizare (0-2), Dinamo Știința întorcând scorul pe tabelă, 3-2 și 5-4, Milutinovic respectiv Ousmanne Barro reușind câte un slam dunk.

Clujul și-a intrat în ritm apoi, marcând șapte puncte consecutive (5-11), serie oprită de senegalezul Barro. Ardelenii s-au desprins la peste 10 puncte în a doua parte a sfertului de debut, 11-24, pentru ca la finalul primelor 10 minute să conducă cu 21-28.

Dinamo s-a apropiat la o singură posesie, 29-32, Andreja Milutinovic ratând a treia aruncare liberă de care beneficiase. Din acel moment Clujul a reușit un parțial de 12-3 în aproximativ trei minute, pentru 31-44. Pe final, bucureștenii au revenit la două posesii, 43-49, scor cu care s-a intrat la cabine.

Ambele echipe au aruncat bine în prima repriză, având 53% respectiv 57% pe atac, statistica mai bună fiind de partea lui U-BT. Lupta sub panou a fost dominată însă clar de clujeni, care au strâns 20 de recuperări, față de 10 adunate de Dinamo. Lideri ca puncte marcate au fost Ouzzy Barro (13) și Donatas Tarolis (15).

După revenirea de la cabine, Dinamo a pornit ceva mai bine, venind la o singură posesie, 49-51, printr-un coș reușit de Tony Gugino. Deși au reușit din nou desprinderea la 10 puncte, 54-64, „studenții” au terminat sfertul al treilea în avantaj minim, 63-66.

Decisivul a rămas la fel de palpitant pentru spectatori, cu cele două echipe fiind separate de maxim 5 puncte (63-68, 66-71, 70-75, 72-77 și 75-80). Barro a redus din nou din diferență, 77-80, pentru ca la următorul atac Tarolis să fie faultat, lituanianul transformând ambele aruncări libere de care a beneficiat.

Cu mai puțin de un minut și jumătate din meci, Milutinovic a punctat spectaculos de la distanță, 80-82, Mihai Silvășan fiind nevoit să ceară time-out. Pe posesia ce a urmat, Nandor Kuti a călcat în afara terenul iar Dinamo Știința avea ocazia să egaleze. Acest lucru s-a și întâmplat după două aruncări libere transformate de Milutinovic (82-82).

U-BT a avut un nou atac terminat la linia de fault, unde Darko Planinic nu a transformat niciuna din penalități. Masters a făcut pași pe posesia bucureștenilor, iar mai apoi Kerron Johnson a punctat după o aruncare complicată, 82-84, cu patru secunde rămase până la final. Jeremic a avut ultima șansă, dar aruncarea acestuia a fost ratată și U-BT se impune greu la București.

Donatas Tarolis a reușit 24 de puncte și 4 recuperări, ratând o singură dată din 11 încercări, fiind urmat de Darko Planinic (13 puncte, 8 recuperări) și Patrick Richard (12 puncte, 8 recuperări). Din tabăra lui Dinamo s-au remarcat Andreja Milutinovic (20 de puncte, 3/4 de la distanță), Ousmanne Barro (15 puncte, 2 capace) și Mladen Jeremic (12 puncte, 6 pase decisive).

Clujenii debutează cu dreptul în faza Top 6 a campionatului, având același record ca și CSM Oradea, care s-a impus la Timișoara cu 83-61. În etapa următoare clujenii joacă pe teren propriu cu rivala CSU Sibiu.

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *