Gaz Metan, nucă tare pentru CFR Cluj! Feroviarii au ajuns la a treia remiză albă consecutivă în confruntările directe cu Mediașul

Campioana CFR Cluj a plecat doar cu un punct de la Mediaș, obținând a treia remiză albă consecutivă din istoria confruntărilor directe cu Gaz Metan. Partida disputată luni, 9 martie, a contat pentru etapa a doua a play-off-ului Ligii I.

Petrescu a oferit faza meciului, când l-a schimbat pe tânărul fotbalist debutant Răzvan Alin Fica (18 ani) cu Păun, după 30 de secunde joc, fără ca juniorul să fi atins mingea. Decizia sa vine ca o formă de protest față de regula U21, care obligă cluburile din Liga 1 să introducă doi jucători sub 21 de ani titulari.

Prima situație la poarta lui Arlauskis a venit în minutul 24, când Fofana l-a lansat pe Buș, dar șutul acestuia din urmă a trecut pe lângă poartă. Marius Constantin a lovit o minge cu capul în urma unui corner, mingea s-a dus pe lângă (26). Djokovic a trimis o minge spre poartă din voleu, puțin pe lângă buturile apărate de Pleșca (35). Portarul Gazului a boxat o minge la un corner executat de Deac în prelungirile primei reprize, iar prima parte s-a încheiat 0-0.

În partea secundă, Cardoso a trimis la colțul lung, dar balonul a trecut pe lângă (48). Meciul a fost lipsit de intensitate, fără ocazii notabile, cu un joc de uzură și tatonare, cele două formații anulându-se reciproc. Velisar a intervenit în fața lui Păun (69, iar Vinicius a reluat cu capul dintr-un corner executat de Deac, dar Pleșca a respins în corner (75).

În prelungirile meciului, CFR a avut o ocazie importantă de a deschide scorul și a pleca cu toate punctele de la Mediaș, dar Traore a trimis peste poartă din câțiva metri, la capătul unei pase a lui Rondon.

Etapa viitoare, CFR Cluj va primi vizita vicecampioanei FCSB, duminică, 15 martie, de la ora 20:30, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia. Meciul se va disputa fără spectatori din cauza coronavirusului și a deciziei Ministerului de Interne care au interzice orice eveniment sau acțiune cu peste 1000 de participanți.

Campioana României rămâne lider în clasamentul play-off-ului, cu 30 de puncte, la patru diferențe de locul 2 și 3 ocupat de FCSB, respectiv Craiova.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *