Ambiția lui Falub la „U” Cluj: „Trebuie să construim ceva aici și să facem o construcție altfel decât am făcut până acum. Ne vom baza foarte mult pe ceea ce producem la copii și juniori. Trebuie să ne recăpătăm identitatea”

Antrenorul-manager al Universității Cluj, Adrian Falub, a susținut o conferință de presă miercuri, 1 iulie, la Cluj Arena, în care i-a liniștit pe fani cu privire la situația financiară, care este una stabilă.

Acesta a mai susținut că acest club trebuie să își recapete identitatea, iar echipa a fost construită artificial de doi ani de zile și nu avea lot de promovare.

„U” trebuie să se orienteze mai mult spre juniorii formați în propria pepinieră, crede Falub, care a recunoscut că s-au transferat foarte mulți mercenari în anii trecuți.

„A fost o pauză foarte lungă, cred că niciodată în istorie nu îmi aduc aminte să se fi întâmplat o pauză atât de lungă. Până la urmă până joci un meci oficial ar trece mai mult de 6 luni și acest lucru va fi dificil pentru toată lumea sau cel puțin pentru echipele care până începe campionatul nu vor mai juca niciun meci oficial.

Mai important pentru noi e ca toată lumea să fie sănătoasă, am făcut un test COVID și din punctul acesta de vedere suntem sănătoși și după aceea să ne organizăm pentru că avem timp destul. Sunt 8 săptămâni până începe campionatul și din punctul ăsta de vedere este timp destul să facem toate lucrurile pe care ni le propunem”, a declarat tehnicianul Adrian Falub într-o conferință de presă desfășurată la Cluj Arena.

Ce urmează la „U”?

„Noi ne-am făcut un program de meciuri amicale, programul este pe 8 săptămâni, acum în funcție de cum evoluează și pandemia asta se poate modifica. Eu sper ca lucrurile să evolueze bine și să ne ținem de programul pe care ni l-am propus.

Noi am avut program cu praparatorul fizic, acum cu siguranță nu poți face tot ceea ce îți propui, dar până la urmă tot e ceva făcut și vom vedea. Vom da niște teste să vedem de unde începem și unde ne propunem să ajungem. Lucrurile sunt complicate din punctul ăsta de vedere, dar așa cum au făcut ceilalți din Liga 1 și am văzut că joacă cumva o să ajungem și noi la final”, a mai precizat Falub.

Despre fotbalul în pandemie

„E imposibil de jucat așa, eu sper să fie cât mai scurtă perioada pentru că nu există fotbal așa, fotbalul se joacă pentru spectatori și nu devine interesant așa. Și așa din punct de vedere mental când joci devine ca și un meci amical, e greu să se concentreze și jucătorii. Sper ca în cel mai scurt timp să revină spectatorii pentru că mai ales echipele care au așa ceva simt lipsa”, a susținut antrenorul.

Despre lupta pentru promovare

„Nu mă interesează cine promovează, dar o să mă uit pentru că vreau să văd la ce nivel au ajuns pentru că putem învăța ceea ce au făcut alții ca să ajungă acolo și probabil că o să învățăm de la cei care promovează ce au făcut cel mai bine în perioada asta„, a mai precizat Falub.

Viitorul Universității Cluj, în viziunea lui Falub

Noi trebuie să construim ceva aici, anul acesta e al treilea an în care echipa e în liga a doua și părerea mea că trebuie să facem o construcție altfel decât am făcut până acum. Am început doi ani de zile cu o construcție așa puțin artificială, nu am fost nici pregătiți de promovare, nu am avut nici lot care să promoveze nici în primul an și nici în al doilea, dar am lăsat să se înțeleagă că suntem cei mai buni din toate punctele de vedere, atât sportiv cât și financiar și nu aș vrea să se mai întâmple lucrul acesta.

Noi trebuie să construim o echipă, ne bazăm foarte mult pe ceea ce producem la copii și juniori pentru că eu cred că sunt jucători care vin din urmă și pot să facă lucrul ăsta, iar crescându-i pe ei putem să facem un fotbal bun și dacă echipa va fi solidă cu siguranță o să și promovăm, că va fi anul ăsta, că va fi anul viitor sau peste doi ani, cu siguranță U Cluj va ajunge în prima ligă, dar nu artificial și pompieristic, ci ca urmare a unei munci pe care o faci serios, asta e cel mai important lucru. Eu văd o echipă formată din foarte mulți jucători crescuți aici și veți vedea că așa va fi”, a declarat Falub.

„Așa trebuie să ajungă U Cluj, să ne recăpătăm identitatea pentru că acesta e cel mai important lucru, deoarece în ultima perioadă ne-am pierdut din punct de vedere sportiv puțin identitatea transferând foarte mulți mercenari”, a mai susținut antrenorul-manager.

Despre partea financiară

„Suntem stabili din punct de vedere financiar în momentul acesta, clubul nu e în pericol de a avea vreo problemă financiară, iar în următoarea săptămână vom sta bine la acest capitol”.

„Nu vom face multe transferuri pentru că obiectivul nostru principal este să formăm o echipă din ceea ce avem noi în propria pepinieră. Suntem în discuții cu niște jucători, nu vor fi nume foarte spectaculoase și vreau să înțeleagă toată lumea că anul acesta ne gândim să crească jucătorii pe care îi avem aici pentru că sunt foarte talentați și să jucăm un fotbal bun, iar după aceea vedem ce va fi”, a mai sustinut managerul-antrenor.

Singurul portughez rămas în lot este Inacio Miguel, cu care clubul a ajuns la o înțelegere privind diminuarea salariului.

Universitatea Cluj a realizat două transferuri până acum, portarul Vlad Muțiu de la Farul Constanța, adus pentru a suplini locul lui Cosmin Dur-Bozoancă, al cărui împrumut de la Viitorul a expirat, respectiv pe veteranul Laurențiu Rus, un alt jucător format la centrul de copii și juniori al clubului.

Echipa a efectuat astăzi un prim antrenament de acomodare pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *