Complexul nou-promovatelor. „U” Cluj bifează al treilea eșec consecutiv în campionat

Seria negativă continuă pentru handbalistele Clujului. Fetele lui Curescu au bifat al treilea meci pierdut în turneul Ligii Florilor, cu Activ Ploiești, și lupta împotriva retrogradării se anunță aprigă.

O adevărată luptă s-a dat pe semicerc din primele minute, cu apărări agresive și mobile în ambele tabere. Clujul a condus în primă fază, 3-2, dar Beșleagă a egalat printr-o aruncare de la 7 metri.

Defensive agresive în ambele părți, dar „U” rămâne fără idei pe atac

Foto: FRH TV

Prahovencele s-au regrupat mai bine în defensivă și au blocat orice oportunitate de pe centru sau inter din partea „studentelor”, și au preluat conducerea prima dată la 4-5.

Activ Ploiești s-a dus chiar la trei goluri diferență, 6-9, moment în care antrenorul Curescu și-a cerut al doilea timp de odihnă în nici 30 de minute.

Clujul a redus din diferență, 8-9, dar Roxana Beșleagă a transformat o aruncare de la 7 metri după expirarea primelor 30 de minute și a dus-o pe Activ în avantaj la cabine, 8-10.

Probleme mari la linia de 9 metri

Foto: FRH TV

Doar patru goluri din acțiune au înscris clujencele în primele 30 de minute. Dintre acestea, o singură reușită a venit din poziția de intermediar, prin Diana Lazăr. Bărbos și Ilie au punctat din extremă, în timp ce Dumitrașcu a semnat ultima acțiune finalizată cu gol pentru „U” până la pauză, de pe pivot.

Startul reprizei secunde nu s-a arătat deloc promițător, cu aceleași greșeli individuale pe atac și cu prahovencele distanțându-se la 4 goluri, scor 8-12. Dumitrașcu și Necula au readus-o apoi pe „U” la două lungimi, 10-12 în decurs de un minut.

Beșleagă, Florea și portarul Paraschiv, principalele obstacole pentru clujence

Foto: FRH TV

Revenirea pe tabelă a fost de scurtă durată, iar „U” a intrat din nou într-o pasă proastă, cu atacuri greșite sau mingi blocate de Ioana Paraschiv. Ajutată de evoluția portarului, Ploieștiul s-a dus la patru goluri, 12-16.

Tânăra Roxana Beșleagă (născută în 2000) a produs mari dificultăți la poarta Vioricăi Țăgean, ducând-o pe Activ Prahova chiar la 5 goluri în față, 14-19, moment urmat de ultimul timp de odihnă cerut de antrenorul „studentelor”.

„Negru total” pe atac

Diana Lazăr și compania nu au contat deloc în joc din partea a doua a reprizei secunde, cedând fizic și psihic duelul. Chiar și cu intrarea Mădălinei Ion în poartă, ardelencele nu au putut-o opri pe Activ Ploiești, care s-a dus chiar la 7 goluri, 14-21!

Finalul a fost fără istoric, deși Clujul a redus puțin din diferență, dar nu a pus probleme nou-promovatei, care s-a impus cu 19-24.

Este al treilea eșec din tot atâtea meciuri pentru „U” Cluj la turneul din Sf. Gheorghe, două dintre acestea venind cu echipe proaspăt promovate. Ultimul meci va avea loc marți, în compania formației CSM Galați (ora 19.15).

Foto: FRH TV

CSU Cluj-Napoca – CS Activ Prahova Ploiești 19-24 (8-10) / Au arbitrat Corina Constantin și Daniela Enache (București), observator FRH a fost Adrian Dima (Galați)

„U”: Țăgean, Ion – portari; Vizuete 6 goluri (4 din 7m), Dumitrașcu 5, Necula 2, Lazăr 2, Bărbos 2, Masna 1, Ilie 1. Antrenor: Alexandru Curescu

Activ Ploiești: Popescu, Inculeț, Paraschiv – portari; Beșleagă 9 goluri, Florea 5, Bucă 3, Vartic 3, Leuștean 2, Lăscăteu 1, Panaite 1. Antrenor: Florin Ciupitu

Foto: arhivă handbalmania.ro / Alex Nicodim

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *