Un punct pierdut din neatenție. „U” NTT Data se impune în cinci seturi cu CSO Voluntari

U NTT Data Cluj-Napoca a bifat prima victorie a sezonului în Divizia A1 la volei feminin. Clujencele s-au impus la capătul unui meci lung, de aproape două ore, cu 3-2 (25-23, 25-17, 13-25, 22-25, 15-12) în fața fetelor de la CSO Voluntari.

Al doilea meci din campionat a pornit mult mai promițător pentru voleibaliste, care deși au fost conduse cu 2-4 de Voluntari în primul set, au revenit rapid și cu patru puncte la rând s-au aflat în avantaj, 6-4.

Foto: Facebook CSM Târgoviște

Din acel moment, setul a fost la discreția clujencelor, care au avut și șase puncte în față la un moment dat, scor 16-10, pentru ca spre final să scadă puțin ritmul. Voluntariul a preluat conducerea la 22-23, dar nu a avut putere pe final și „U” NTT a luat setul cu 25-23.

Setul secund, asemănător în favoarea ardelencelor

Debutul actului ai doilea a fost la fel, cu Voluntari în avantaj la început, 4-6, dar treptat Clujul a întors iar scorul cu un parțial de 8-2, pentru a face 12-8.

Diferența a crescut până la 16-11, după care s-a menținut un oarecare echilibru de trei-patru puncte de partea „studentelor”.

Foto: Facebook CSM Târgoviște

Setul a fost încheiat într-o manieră categorică de U NTT, cu 25-17, după cinci puncte la rând pe final.

De nerecunoscut în următorul set și se irosește șansa unui 3-0

Același scenariu a fost vizibil și în următorul set, însă de data aceasta ilfovencele au condus mai mult timp. De la 2-1 au întors la 3-6 și au menținut o diferență de minim două puncte față de adversare în dese rânduri.

Atenția a fost mai mare de această dată în tabăra Voluntariului, care nu a căzut în capcană și de la 10-11 a făcut 10-17, obligând-o pe Luminița Trombițaș să ceară timp de odihnă. Perioada de pauză nu a avut efect, și Clujul a pierdut încă patru puncte, 10-21.

Foto: Facebook CSM Târgoviște

S-a terminat 13-25 pentru Voluntari, care revenea în joc din nimic și avea moralul excelent pentru setul al patrulea.

Echilibrul a revenit pentru setul al patrulea, unul în care ambele combatante s-au succedat la conducerea jocului, ca și până atunci. Voluntariul nu a putut să se distanțeze din nou, iar „U” NTT a întors scorul de la 10-12 la 15-14 în favoarea sa.

Ilfovencele duc meciul în decisiv

Au urmat puncte lungi și muncite, Dancu și compania s-au dus la 20-18, dar ilfovencele au egalat rapid la 20. Voluntariul a fost mai concentrată pe final de set și a egalat scorul, 2-2, după ce și-a adjudecat parțialul cu 22-25.

Foto: Facebook CSM Târgoviște

Cele două formații abia au putut fi separate în decisiv, Clujul fiind cea care a condus la jumătatea setului, 8-6.

Finalul a fost după multă vreme de partea „studentelor”, care și-au menținut avansul pe tabelă și au închis meciul cu 15-12. Este prima victorie stagională pentru formația de pe Someș, dar putea fi mult mai clară, la cum a arătat situația în primele două seturi.

Străcinescu (18 puncte), Dancu (16) și Stanciu (14) au fost principalele arme ofensive ale Luminiței Trombițaș. Din tabăra adversă s-au remarcat Filipaș (21 de puncte), Cveticanin (19) și Roman (15).

Foto: arhivă u-cluj.ro / Brădeanu Photography

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *