Costel Enache, după victoria lui „U” cu Dunărea Călărași: „Azi am văzut atitudine și dorință la jucători”

Antrenorul Universității Cluj, Costel Enache, s-a declarat mulțumit de aportul elevilor săi în victoria obținută astăzi, pe teren propriu, cu Dunărea Călărași, scor 2-1.

Acesta a fost mulțumit de atitudinea și dorința arată de jucători.

„E bine că am câștigat, greu, foarte greu, dar să știți că am anticipat acest joc greu.

Sunt perfect conștient că lucrurile se așează doar cu o consecvență, cu o continuitate, cu lucruri pregătite. Fotbalul cere repetiție multă, și din punct de vedere fizic, tehnic, tactic și mental. Ar fi foarte ușor să ne adunăm toți, să facem un meci, să îi batem pe ăștia și să plecăm acasă. Nu cred că lucrurile se pot face în modul ăsta. Fotbalul reprezintă un proces și asta arată că e nevoie de continuitate. Orice perturbare de planificare și de program e clar că aduce puncte negative în cadrul unei echipe.

Noi am suferit foarte mult, am avut 24 de jucători în același timp în carantină, au fost două săptămâni în care ne-am antrenat cu șase jucători, cu două anrenamente am plecat la drum și am reînceput campionatul.

Un rezultat negativ la Reșița a adus puțin dezechilibru în cadrul echipei și era normal, venisem după o perioadă foarte bună și în perioada aia chiar ne-a făcut foarte rău. Sper că ne-a revenit oarecum pentru că peste 3 zile ne așteaptă un joc foarte greu, e important și acel meci, la fel de important ca și cel de astăzi”, a declarat antrenorul Costel Enache la finalul jocului câștigat cu Dunărea Călărași, scor 2-1.

„Când i-am anunțat pe jucători că jocul cu Farul a căzut am simțit o foarte mare frustrare și o dezamăgire în rândul lor, venisem după ceva tensiuni în cadrul echipei, după o ședință de grup între noi antrenorii și jucătorii, în care am încercat să scoatem la lumină neajunsurile noastre, să punem lucrurile într-o ordine și într-o lumină. Bătusem și în Cupa României cu o altă atitudine și cu un scor consistent, lucrurile astea adusese o adrenalină și o încărcătură, eram foarte porniți pe ultimele trei meciuri, iar faptul că cei de la Farul nu au venit să joace ne-a adus un pic într-o stare de frustrare. Mă bucur că nu s-a pierdut de tot și azi am văzut atitudine și dorință la jucători. Cred că aici se face diferența, atâta timp cât ești implicat 100% poți avea și performanțe”, a mai precizat antrenorul Universității Cluj.

Următorul joc oficial pentru alb-negrii va avea loc vineri, 11 decembrie, de la ora 16:00, tot pe teren propriu, cu Ripensia Timișoara.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *