Sfârșit de an cu peste 100 de puncte marcate. U-BT încheie primele trei turnee fără să cunoască înfrângerea

U-Banca Transilvania s-a impus fără probleme în ultimul meci oficial al anului, 103-70 cu CSM VSKC Miercurea Ciuc. Richard și compania rămân neînvinși pe plan intern în stagiunea 2020/2021.

U-BT: Richard – Edwards – Vida – Tarolis – Stipanovic

CSM VSKC Miercurea Ciuc: Șerbănescu – Magusar – Shepherd – Corpodean – Bowman Jr.

Din start U-BT s-a dus la două posesii, 6-0, după care ecartul s-a redus la 8-5 prin punctele aduse de Bowman Jr. În nota obișnuită din ultimele trei partide, Stipanovic a rămas piesa de rezistență din atac și a ajut formația clujeană să se ducă la 20-10.

Tarolis și Guzman au prins apoi două aruncări perfecte de la distanță pentru a mări avantajul la 13 puncte, scor 29-16. Ultimul coș al sfertului de debut i-a aparținut lui Zganec, 33-20.

Tarolis on fire. Procentaje excelente la capitolele cheie pentru clujeni

Continuarea a adus mărirea avantajului la +15 în primă instanță, pentru ca mai apoi Santa și Tarolis să facă 46-25. Ciucanii au venit apoi cu un run de 7-0, la 46-32, serie oprită de Justin Edwards cu un coș de două puncte (48-32).

Americanul a marcat apoi de trei ori la rând, 54-38, scorul la pauza mare fiind stabilit de o triplă din partea lui Donatas Tarolis, 60-38.

Lituanianul a prins aproape 15 minute perfecte pe parchet, cu 18 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții, pe lângă 8/9 la nivelul aruncărilor, singura ratare fiind din spatele liniei de 6.25. Miles Bowman Jr. a replicat din tabăra harghitenilor cu 15 puncte, devenind principalul pericol al Ciucului.

U-BT a terminat prima repriză cu 64% la nivelul aruncărilor, dominând în special sub panou, unde raportul recuperărilor a fost 24-9.

Jocul s-a menținut în aceeași direcție pentru „studenți” în sfertul al treilea, iar diferența de peste 20 de puncte a devenit o constantă. Zganec chiar și-a dus echipa la +31 pe finalul parțialului, pentru 86-55. Clujenii au izbutit din nou să pună minim 25 de puncte pe tabelă într-un sfert, primind în schimb doar 17.

Tinerii prind un sfert întreg în ultima dispută din 2020

Cu jocul decis de multe minute, Silvășan le-a oferit juniorilor întregul sfert al patrulea, singurul experimentat de pe parchet fiind Karlo Zganec. David Lăpuște a dus scorul la 95-59 cu puțin peste cinci minute rămase din jocul ce încheie anul 2020 pentru baschetbaliștii clujeni.

David Vida a început să simtă aruncările de la distanță spre final, iar cu o triplă precisă a făcut 101-65, strângând 7 puncte marcate, asemenea lui Grasu și Lungu. Alexandru Pașca și-a trecut în cont primele puncte la seniori pe ultimul atac, stabilind scorul final, 103-70 pentru U-BT.

Clujenii termină primele trei turnee din LNBM fără să guste înfrâgerea, având șase victorii din tot atâtea meciuri disputate.

Donatas Tarolis a contribuit cu 20 de puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive, fiind principalul marcator al meciului. Lituanianul a fost urmat de Andrija Stipanovic (17 puncte, 6 recuperări), tandemul Patrick Richard (11 puncte, 5 recuperări, 5 assist-uri și 3/4 de la distanță) și Szabolcs Santa (11 puncte), respectiv Justin Edwards (10 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive).

Ciucanii au avut doar trei jucători în double digits, pe americanii Miles Bowman Jr. (18 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții) și Emanual Shepherd (16 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și 4 intercepții) respectiv pe Vlad Corpodean (15 puncte, 9 recuperări, 2 assist-uri).

Foto: u-bt.basketball (Silviu Cristea)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *