Dominație vișinie pe teren și ratări mari. CFR Cluj a smuls un punct „acasă” cu Astra și a ratat șansa de a deveni lider

CFR Cluj nu a putut să profite de pasul greșit făcut de FCSB în această etapă și s-a încurcat joi seara, 28 ianuarie, pe teren propriu, de Astra Giurgiu, obținând doar o remiză pe teren propriu, scor 1-1 (0-1). Feroviarii au fost conduși o oră de joc, iar Deac a salvat un punct cu zece minute înainte de finalul timpului regulamentar.

În prima parte a partidei, feroviarii au avut posesia de partea lor și i-au ținut pe oaspeți în jumătatea lor, însă fără ocazii notabile la poarta lui Popa în primul sfert de oră. Prima ocazie majoră a meciului i-a aparținut CFR-ului în urma unui corner executat de Pereira, la care Vinicius a reluat cu capul în bară (16). Gazdele au continuat să domine tactic jocul , dar în minutul 18 giurgiuvenii au încercat să pună presiune pe poarta lui Sandomierski. Sebastien Wuethrich a trimis o scăriță în careu,  Stahl i-a pasat unui coechipier, iar Hugo Sousa a trimis spre poartă, însă șutul său a fost deviat.

La prima fază cursivă și cea mai importantă ocazie a Astrei a venit și golul, Constantin Budescu a deschis scorul cu un șut plasat, iar mingea a fost deviată de Vinicius și s-a scurs pe lângă polonezul din poarta gazdelor (21). CFR a continuat să domine meciul și și-au mai creat două ocazii de gol, fără succes însă.

Prima repriză s-a încheiat cu un avantaj minim pe tabelă pentru oaspeți, iar după pauză ferovarii au ieșit motivați de la vestiare și au început să forțeze egalarea.

Ocazie rarisimă pentru CFR după o pasă filtrantă a lui Rondon pentru Carnat, care are o șansă mare de a înscrie însă Popa a intervenit (52). Un minut mai târziu, Burcă a trimis cu capul spre poartă dintr-un corner, dar portarul a intervenit din nou. Costache a semnat probabil ratarea etapei, după ce a nimerit bara din câțiva metri, iar portarul de 20 ani al Astrei, Marius Popa, a dovedit că merită titlul de omul meciului după ce a respins din fața lui Costache, iar apoi a scos șutul lui Camora.

Intrarea lui Păun și Costache în teren au dinamizat jocul CFR-ului, care a continuat să se mențină în jumătatea oaspeților și să controleze posesia.

Păun a ratat șansa egalării după ce a trimis un voleu de efect, parat cu dificultate de Popa (67).

Forcingul ofensiv al gazdelor a dat rezultate până la urmă, iar egalarea a venit de la decarul Ciprian Deac, care a recuperat o minge și a înscris pentru 1-1 (80). Nu s-a mai schimbat nimic până la final, iar rezultatul pe tabelă a rămas înghețat.

CFR a ratat o bună oportunitate de a profita de pasul greșit făcut de FCSB (0-0 cu FC Argeș) și a se instala în fotoliul de lider, dar rămâne pe 2, cu 41 de puncte, la un punct de roș-albaștri.

Echipele de start:

CFR Cluj: Sandomierski – Susic (Chipciu, 82), Burcă, Vinicius, Camora – Deac, Soares, Luis Aurelio (Păun, min. 59) – Carnat (Costache, min 59), Rondon (Omrani, 82), Gîdea
Rezerve: Murariu – Latovlevici, Manea, Hoban, Chipciu, Păun, Pereira, Costache, Omrani
Antrenor: Edi Iordănescu

Astra: M. Popa – De Sousa (Iovanovic, min. 56), Găman, Graovac, Bruno – Crepulja – Wutrich (D. Gheorghe, min. 56), Budescu, Canadja, Răduț (Yann Boe-Kane, min. 69)- Stahl (V. Gheorghe, min 33)
Rezerve: Bolboașă – Montini, V. Gheorghe, D. Gheorghe, Merloi, Riza, Balaure, Kane, Jovanovic
Antrenor: Eugen Neagoe

Cartonașe galbene: // Wuethrich (19), Sousa (45), V. Gheorghe (65), Popa (90)

Etapa viitoare, trupa lui Edi Iordănescu se va deplasa la Târgoviște pentru meciul cu Chindia, programat peste 3 zile, luni, 1 februarie, de la ora 20:00.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *