Voleibaliștii clujeni părăsesc Cupa României după doar un tur

Universitatea Cluj a cedat în minimum de seturi, 0-3 (19-25, 22-25, 23-25) cu SCM Zalău, în primul tur al Cupei României. Competiția ce se desfășoara tocmai la Cluj-Napoca, sub formă de turneu, își va afla câștigătoarea duminică.

Zalăul a deschis perfect jocul, 0-2, dar clujenii au întors scorul, 3-2, după care care combatantele au mers cap la cap până la 9-12, când sălăjenii au avut prima desprindere. Trupa de sub Meseș a prins o serie bună apoi, mărind de la 10-12 scorul 11-17 pe tabelă. Avantajul format s-a dovedit decisiv, iar Leo Dall Bosco și compania au luat primul set cu 19-25.

Revenirile pe tabelă nu au fost de ajuns pentru a câștiga un set

Istoria s-a repetat și în setul secund, unde Zalăul a pus pentru prima dată minim trei puncte între la 12-15, însă Negrean și Filip Constantin au ajutat-o pe „U” să se apropie la 14-15. Clujul chiar a egalat la 18, după care a venit la un singur punct de trei ori, ultima dată la 22-23, dar nu a avut prospețimea și atacurile precise pentru a se impune, terminându-se 22-25 pentru sălăjeni.

Actul al treilea a adus iar mingi jucate la limită, „studenții” fiind de data aceasta într-un dezavantaj aproape pe toată durata setului. Deși Zalăul s-a dus de două ori la +4 (13-17 și 14-18), Universitatea a revenit de fiecare dată și a fost capabilă să preia conducerea la 20-19. Vlad Negrean a făcut 22-21, după care SCM Zalău a preluat inițiativa și s-a impus la limită, 23-25 în acest set.

Unirea Dej ține „steagul sus” în Cupa României în continuare

Băieții lui Romeo Lotei părăsesc Cupa din primul tur, învinși cu 0-3, în timp ce SCM Zalău își continuă cursa spre primul trofeu al sezonului, urmând să joace în sferturi cu SCM U Craiova. Unica reprezentantă a județului Cluj rămasă în cursă, Unirea Dej, va evolua cu CSU Brașov, vineri (ora 17), într-un joc ce poate fi urmărit pe acest link.

Trio-ul Negrean (12), Vițelaru (11) și Ciortea (10) a adus cele mai multe puncte Clujului, în timp ce din tabăra adversă s-au remarcat Andrei Mihalescu (20), Mihai Tarța (13) și Nicolas Dos Santos (11).

Foto: Facebook Federația Română de Volei

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *