Clujul are din nou o jucătoare în ierarhia tenisului profesionist WTA

Județul Cluj va fi reprezentat începând din această lună de o nouă jucătoare în ierarhia tenisului feminin profesionist WTA.

Este vorba de tânăra Briana Szabo, 15 ani, care a obținut primele sale trei puncte WTA în cadrul unui turneu ITF din Egipt. Aceasta este legitimată la clubul sportiv Winners Sports Club și ocupă în acest moment locul 1337 WTA.

Jucătoarea este antrenată de tatăl său, Adrian Szabo, reprezentant al Winners Sports Club din Cluj-Napoca.

Au trecut 6 ani de când Clujul a fost reprezentat de o jucătoarea în circuitul profesionist, Ilka Csoregi juca ultimele sale meciuri în 2015, iar cea mai bună clasare a sa fusese locul 714 la simplu și 547 la dublu.

Într-un interviu acordat blogului ovidiublag.ro, Adrian Szabo a fost extrem de mulțumit de evoluția fiicei sale, dar și a celuilalt jucător pe care îl antrenează, Eric Verdeș, prezent și el la turneul ITF Juniors U18 Cairo din Egipt.

După o lună de turnee desfășurate în Egipt pot spune că sunt 100% mulțumit de evoluția ambilor jucători, Eric și Briana cu care am făcut deplasarea într-o țară unde condițiile nu sunt cele mai bune. Briana s-a autodepășit, asta e evident.

La ultimul turneu ITF JUNIORS U18 tot la Cairo, Briana a reușit o victorie importantă în primul tur în fața favoritei 4 locul 242 în clasamentul juniorilor, Jermine Sherif (Egypt), scor 6-2 / 7-6. Din păcate în turul doi Briana a fost învinsă de către jucătoarea din Italia Emma Valletta, locul 336 în clasamentul juniorilor, 0-6 / 3-6.

Un meci în care probabil oboseala acumulată și-a pus amprenta pe jocul Brianei, fiind al 15-lea meci în 3 săptămâni, iar jucătoarea din Italia ajungând la final să câștige turneul de la Cairo.

În proba de dublu, Briana în echipă cu jucătoarea din Grecia Despoina Mastrodina au reușit să ajungă până în semifinalele competiției.

Pentru Briana urmează o perioadă de pregătire care sperăm să reînceapă cât mai repede, iar programul competițional trebuie să îl regândesc deoarece are șanse să intre la multe turnee Futures în calificări dar în același timp este condiționată și de regula vârstei care nu îi permite să participe decât la un număr limitat de turnee atât la senioare cât și la junioare„, a declarat Adrian Szabo.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *