Victorie pe muchie de cuțit la Târgu Jiu pentru „studenți”. „U” Cluj câștigă prima „finală” pentru play-off.

Universitatea Cluj s-a impus, la limită, cu 2-1 în fața celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, după o dublă a portughezului Ribeiro. Finalul a fost unul dramatic, în care gorjenii puteau egala în orice moment, dar alb-negrii au rezistat eroic și au plecat cu cele trei puncte.

Pe o vreme atipică pentru luna februarie, meciul dintre Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Universitatea Cluj a început cu formația gazdă în ofensivă, dar fără să pună mari probleme clujenilor. După primele 15 minute, alb-negrii au echilibrat jocul profitând și de spațiile lăsate de gorjeni, iar golul a venit la prima fază de poartă a „studenților”. Pîrvulescu a centrat din acțiune la firul ierbii, iar Ribeiro, omul meciului cu UTA, a reluat necruțător în poarta apărată de moldoveanul Denis Rusu, 0-1 (min 20).

„U” își putea dubla avantajul după o minge trimisă greșit de goalkeeper-ul Rusu, speculată de Filip, care i-a trimis cu capul lui Golan, însă israelianul a fost blocat perfect de Rusu, chiar dacă în primă fază l-a driblat pe portarul advers (min 36). Până la finalul primului mitan, „U” a dominat autoritar și a avut mai multe șanse importante, dar apărarea gorjeană s-a opus în fața golului de 2-0. Elevii lui Flavius Stoican au picat după golul marcat de Ribeiro, iar acțiunile pe faza ofensivă au fost previzibile.

A doua repriza a început mai bine pentru Viitorul Pandurii Targu Jiu, care s-a instalat treptat în careul clujenilor. Baican ratează o șansă importantă pentru gazde după ce voleul său a fost respins cu greu de Muțiu (min 65). În urma unui pressing masiv făcut de gorjeni, fără vreun rezultat, vine replica „studenților”. Gavra primește un balon pe contraatac, acesta întoarce perfect pentru Ribeiro, iar portughezul scoate un penalty în duelul cu Lixandru. Același Ribeiro transformă perfect lovitura de la 11 metri, cu toate că Rusu a ghicit colțul, 0-2 (min 76). Relaxarea de după golul doi îi costă pe băieții lui Enache , iar cei de la Viitorul Târgu Jiu reduc din diferență la niciun minut după golul marcat de Ribeiro. Ex- „U”-istul Buleică centrează perfect pentru Daniel Paraschiv, care reia cu capul imparabil dintre fundașii clujeni și reduce din diferență (min 77)

Gazdele au căpătat încredere după golul marcat și au forțat cu un pressing sufocant pentru apărarea ardelenilor. Muțiu a fost eroul „șepcilor roșii” după ce la o fază fixă din marginea careului a parat șutul violent a lui Dragu și a mai avut o intervenție importantă în fața lui Lixandru la aceeași fază, ca mai apoi să rețină (min 86). Până la final, „U” Cluj a reușit să reziste în fața asaltului gorjean într-un final pe muchie de cuțit și a plecat cu cele 3 puncte.

A doua parte a fost dominată de băieții lui Flavius Stoican, dar clujenii au fost mai pragmatici, iar la singura lor ocazie din partea secundă au marcat golul izbăvitor.

În acest joc, tânărul crescut de Kids Tâmpa Brașov, Rareș Sburlea și-a făcut debutul în tricoul alb-negru.

Universitatea Cluj va juca următoarea partidă acasă cu Slatina, vineri, 26 februarie.

Echipe de start:

Universitatea Cluj: Muțiu – Dican, Răuță, Luchin, Taub – Atska (Negrean min 89), Filip – Pîrvulescu, Meșter (Sburlea min 68), Golan (Gavra min 68) – Ribeiro (Pop min 92)

Rezerve: Gorcea, Chacana, Ogbu, Gavra, Negrean, Pop, Ștefănescu, Rus, Sburlea

Viitorul Pandurii Târgu Jiu: Rusu-Copaci(Gîrbiță min 66), Lixandru, Baican (Buia min90), Buleică – Țegle (Chiorean min 71), Prejmerean – Cioiu (Bădăuță min 66) – Șerbănescu, Paraschiv, Dragu (Vulpe min90)

Rezerve: Rob. Bodea – Ciul, Chiorean, Gîrbiță, Buia, Bădăuță, Mitrică, Misăraș, Vulpe

Cartonașe galbene: Dican, Meșter, Atska

Foto: Silvia Rusu

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *