Trofeul rămâne la Sfântu Gheorghe! „U” a luptat și a rezistat mult timp, dar Sepsi a cucerit fără mari emoții Cupa

Universitatea Cluj a cedat în fața campioanei Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, 55-83, în finala CRBF. „Studentele” au jucat curajos și au putut ține piept covăsnencelor peste 25 de minute, dar au cedat fizic pe finalul sfertului al treilea.

„U”: Fleșer – Chiș – Uiuiu – Timbilla – Campbell

Sepsi SIC: Godri-Părău – Pasic – Orban – Gardner – Tobin

Disputarea unei noi finale, după 4 ani de pauză, ultima dată fiind vorba despre posibilitatea câștigării campionatului, le-a motivat pe clujence, care au debutat perfect, cu 6-0.

Sepsi nu s-a intimidat și cu două treițe plus un three-point play a preluat conducerea, 6-9. Avantajul deținătoarei Cupei s-a menținut momente bune, însă fără să se fi despris la mai mult de trei puncte pe tabelă (12-15), decât cu un minut înaintea încheierii primului sfert, la 16-20.

Timbilla și Campbell au restabilit egalitatea în decurs de un minut, 20-20, pivotul american fiind prima jucătoare care a ajuns la 10 puncte marcate. Clujul a stat excelent la nivelul aruncărilor, 64%, dominându-și adversara și sub panou (9-7) sau la pase decisive (7-4).

Sepsi e prima care se desprinde

Facebook Sepsi-SIC

Echilibrul s-a menținut pentru mai mult de jumătate din sfertul secund, cele două rivale succedându-se la conducere, cu avantaj ușor de partea trupei din Covasna, 24-28. Andra Mandache a dus pentru prima dată Sepsi la +5 pe tabelă, scor 27-32.

„U” nu s-a speriat de acest aspect, iar Timbilla și Chiș, ultima cu o treiță, și-au pus formația în față pe tabelă, la 33-32. Finalul sfertului secund a fost însă tot al deținătoarei Cupei României, care după un parțial de 9-2 a intrat la cabine în avantaj, scor 35-41.

Cifrele la nivelul colectiv s-au echilibrat total, ambele echipe aruncând cu 42% precizie, Sepsi fiind mai bună la intercepții (4-1). Timbilla (13 puncte, 8 recuperări) și Tobin (11 puncte, 3 recuperări, 2 assist-uri) au fost principalele marcatoare ale partidei după 20 de minute, în vreme ce internaționala Alexandra Uiuiu a prins două sferturi dezastruoase, cu 0/6 la nivelul aruncărilor.

„U” egalează, însă doar pentru puțin timp

Revenirea de la cabine a fost de bun augur pentru Sepsi SIC, care prin coșurile înscrise de Tobin și Pasic s-a desprins la opt puncte, scor 37-45. Universitatea a avut puterea să revină, din nou, iar cu un „run” de 8-0 încheiat prin reușita canadiencei Rashida Timbilla, a fost 45 egal.

Defensiva Clujului a început să lase puncte ușoare, lucru de care fetele lui Zoran Mikes au profitat, refăcând ecartul de +8, la 47-55. Ultimul minut al sfertului al treilea a adus și spargerea barierei privind diferența, aceasta crescând la 13 puncte, scor 49-62, printr-un lay-up pe contră reușit de Gardner.

Scade intensitatea ofensivă și scorul capătă proporții în favoarea covăsnencelor

Facebook Sepsi-SIC

Reprezentanta României în Women’s Eurocup a deschis ultimele 10 minute cu un parțial de 6-2, prin care s-a ajuns la 51-68. Antrenorul Koukos a cerut timp de odihnă pentru a găsi noi soluții în atac pentru „U”, dar tot Sepsi a punctat, prin Gardner.

Secvențele de final au adus creșterea diferenței la aproape 30 de puncte, iar Sepsi SIC s-a impus în cele din urmă cu 55-83, ultimul coș al finalei fiind reușit de Kincso Kelemen, terminând sfertul cu un categoric 21-6. Este a șasea Cupă cucerită de principala forță a baschetului feminin românesc, fiind pentru a treia ediție consecutivă în care trofeul ajunge la Sfântu Gheorghe.

Facebook Sepsi-SIC

„U” a arătat în schimb un joc solid, în special preț de două sferturi, când a jucat de la egal la egal cu multipla campioană a țării. Pentru clujence finala a fost o lecție foarte bună și o pregătire pe măsură pentru reluarea LNBF, programată pentru 26 februarie, cu un turneu la Arad.

Foto: u-cluj.ro

Rashida Timbilla a fost la un pas de triple double, după ce a strâns 17 puncte, 13 recuperări și 7 pase decisive, fiind urmată de Korine Campbell (16 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive) și Andreea Fleșer (10 puncte, 3 recuperări). Pentru Sepsi SIC au ieșit în evidență Rebekah Gardner (20 de puncte, 7 recuperări, 5 assist-uri), Rebecca Tobin (18 puncte, 11 recuperări) și Annemarie Godri-Părău (13 puncte, 2 recuperări, 4 pase decisive).

Foto: Facebook Sepsi-SIC

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *