Replică bună în fața Brăilei pentru 35 de minute. „U” Cluj cedează în pofida unei prime reprize excelente

Universitatea Cluj a cedat, scor 24-30 (13-11) cu Dunărea Brăila, în ultimul meci al etapei a 11-a din Liga Florilor. Handbalistele Clujului au reușit o primă repriză excelentă, când au condus și cu 4 goluri.

Descătușarea dată de prima victorie din campionat s-a simțit în jocul Universității, care a deschis scorul și a condus până la 4-3, prin trei goluri înscrise de interul Diana Lazăr. Chiar și cu portărița Mădălina Ion în formă bună din nou, Brăila a preluat conducerea în premieră la 4-5, prin golul Alinei Czeczi.

Linia de 9 metri aduce goluri importante

„U” nu a pierdut contactul, din contră, a putut reveni la conducere, fiind și cea care s-a desprins prima dată la două lungimi, scor 9-7. Seceta de 8 minute fără gol a Dunării Brăila a fost oprită ulterior de Aneta Udriștioiu.

Diana Lazăr și-a continuat repriza excelentă (5 goluri din 6 aruncări), iar alături de Necula și Vizuete, au dus-o pe Universitatea la +4 pe tabelă, scor 12-8. Ultimele două minute ale primei părți au aparținut Brăilei, sfertfinalista din EHF European League revenind la 13-11.

Minuni din partea Mădălinei Ion

Brăila a revenit de la cabine cu dorința de a egala situația cât mai rapid. Clujencele au rezistat 5 minute încă la conducere, după care Udriștioiu a marcat pentru 15-15, iar extrema naționalei a punctat și pentru următoarele două atacuri finalizate cu gol de Dunărea.

Atacul a început să scadă în intensitate la „U”, care a prins o perioadă de 9 minute fără gol marcat. În schimb, portarul Mădălina Ion și-a continuat paradele pentru a păstra formația în alb-negru în meci, 16-18.

Roza Chintoan a pus capăt seriei negative, fără vreo reușită pentru „U”, punctând pentru 17-19, după ce înainte Brăila se dusese la +3 pe tabelă.

Banca de rezervă scurtă începe să se vadă

Foto: captură de imagine FRH TV

Reprezentanta țării în EHF European Handball League a devenit tot mai atentă pe ambele faze și a început să înscrie goluri ușoare. Brăila s-a desprins în premieră la patru goluri, 17-21, iar mai apoi la +6, prin golul bielorusei Maryia Kanaval.

Clujencele au oprit seria de trei reușite consective ale Dunării la 19-24, prin Corina Cordoș, dar au acuzat tot mai mult lipsa prospețimii. La fel ca și cu Bistrița, fetele lui Sebastian Micola s-au deplasat în număr restrâns, fiind doar 9 jucătoare de câmp plus portarul pe foaia de joc.

Ultimele minute au adus stabilirea unei diferențe tot mai clare pentru Dunărea Brăila, care s-a impus în cele din urmă cu 24-30. „U” rămâne în continuare pe poziția a 15-a în clasament, în timp ce Dunărea acumulează 18 puncte și încheie etapa pe locul 6.

HC Dunărea Brăila – CSU Cluj-Napoca 30-24 (11-13) / Au arbitrat Diana Ciulei (Brașov) și Anamaria Stoia (București), observator FRH a fost Radu Chirvase (București)

Brăila: Șerban, Nenezic – portari; Kanaval 7 goluri, Udriștioiu 7, Czeczi 5, Dache 3, Dmitrovic 3, Tamires 2, Safta 1, Milic 1, Zamfirescu 1. Antrenor: Neven Hrupec

„U”: Ion – portar; Lazăr 7 goluri, Chintoan 6, Necula 4, Cordoș 4, Ilie 2, Vizuete 1. Antrenor: Sebastian Micola

Foto: arhivă Sportul Ilustrat

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *