Liga 3, etapa 16 – Derby-ul orgoliilor dintre Sănătatea Cluj și Sticla Arieșul Turda, capul de afiș al seriei a IX-a

Runda de la finalul săptămânii în Liga 3 programează un nou derby județean, de data aceasta la Jucu, între Sănătatea Cluj și Arieșul Turda.

„Virușii” au bifat data trecută primul succes din 2021 cu Industria Galda, în vreme ce turdenii au pierdut în premieră în acest an, pe final de meci cu CSO Cugir. Turda și Sănătatea au oferit meciuri bune în ultima perioada, întâlnirile lor directe neavând o favorită certă, iar situația actuală din clasament (Arieșul pe 5, Sănătatea pe 7, două puncte între ele) promite un joc interesant.

Partener ideal de antrenament pentru Unirea Dej

„Panterele roz” și-au asigurat sâmbăta trecută prezența la barajul de promovare în Liga 2, rămânând acum doar de rezolvat ecuația finală, dacă vor intra în această luptă de pe prima sau a doua poziție. Totul se va decide cel mai probabil runda viitoare, în duelul cu CSO Cugir, pe terenul adversarilor. Până atunci, Dejul primește vizita modestei CS Ocna Mureș, penultima clasată din serie, fiind adversarul potrivit pentru pregătirea derby-ului de la Cugir de peste o săptămână.

Someșul Dej își poate asigura cel puțin locul 7

Nou-promovata și-a întrerupt spectaculos seria de înfrângeri împotriva echipei CSM Satu Mare cu o „manita” și a revenit în preajma locului 4. Dejenii merg la Șomcuta Mare în această etapă, iar victoria ar însemna că Someșul nu poate cădea mai jos de poziția a șaptea pe acest final de campionat. Maramureșenii au o formă dezastruoasă în ultima perioadă, încasând 11 goluri în două etape (1-3 cu CSC Sânmartin și 1-8 cu CAO Oradea). O victorie a dejenilor poate reprezenta cel mai posibil urcarea pe locul 5, runda programând un derby sălăjean între Sportul Șimleu și SCM Zalău, ultimii având mare nevoie de succes pentru prinderea barajului.

Programul etapei

Unirea Dej – CS Ocna Mureş (Stadion Municipal, Dej, 16 aprilie, ora 17)

Sănătatea Cluj – Sticla Arieșul Turda (Baza Sportivă Unirea, Jucu, 17 aprilie, ora 17)

CS Progresul Şomcuta Mare – Someşul Dej (Stadion „Progresul”, Şomcuta Mare, 17 aprilie, ora 17) 

Foto: arhivă Facebook TurdaNews

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *