NBA a lansat un documentar despre legenda baschetului românesc, Ghiță Mureșan – VIDEO

Legenda baschetului românesc, clujeanul Gheorghe Mureșan, singurul baschetbalist român care a trecut prin liga mare a acestui sport, are, începând de astăzi, un documentar, lansat de către NBA Europe pe Youtube.

Videoclipul de 22 de minute a fost publicat în această seară și spune povestea celui mai înalt baschetbalist care a evoluat vreodată în NBA.

„Am venit aici (n. red.) să devin un jucător bun și să îi fac pe români mândrii de mine”, susținea Big Ghiță într-un interviu.

„Am fost unul dintre cei 6 copii din familia mea și am fost cel mai mic, răsfățatul. Jucam fotbal aproape în fiecare zi. Eram cel mai încet de pe teren, dar am avut o inimă mare dintre toți”, au fost câteva dintre cuvintele renumitului baschetbalist.

Născut pe 14 februarie 1971, în localitatea clujeană Tritenii de Jos, Gheorghe Mureșan măsoară 2,31 m și deține titlul de cel mai înalt jucător din istoria NBA.

Ghiță Mureșan este cel mai cunoscut sportiv român intrat în vizorul lumii sportive datorită selecției observative. Având o înălțime peste medie la vârsta junioratului, acesta a fost remarcat de Universitatea Cluj, unde a debutat ca profesionist. De aici, datorită aptitudinilor sale, jucătorul a evoluat și curând a atras atenția selecționerului echipei naționale și mai apoi echipelor din străinătate: Pau-Orthez, precum Washington Bullets și New Jersey Nets.

A încercat și actoria, fiind un personaj principal în filmul Gigantul Meu din 1998, în care a jucat împreună cu Billy Crystal.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *