Lipsa preciziei pe atac, costă! „U” Cluj cedează și în fața Gloriei Buzău

Universitatea Cluj a pierdut și al doilea meci din turneul Ligii Florilor de la Bistrița, scor 24-32 (12-15) cu mai bine cotata SCM Gloria Buzău. Lipsa de idei pe atac în multe momente a costat scump Clujul.

Dorința revenirii după eșecul cu Dacia Mioveni s-a simțit din start în jocul Universității, fetele pregătite de Sebastian Micola începând bine pe faza defensivă (3-3), în atac înscriind un singur gol din acțiune în primele 10 minute. Buzăul a profitat de lipsa de inspirație pe plan ofensiv a Clujului plus o eliminare ușoară dată Dianei Lazăr și cu golurile Oanei Cîrstea și a Marijei Petrovic s-a format o diferență de trei goluri, 3-6.

Universitatea a ratat de câteva ori ocazia să revină la o lungime, în cele din urmă Diana Lazăr punctând de două ori la rând pentru 8-9. Rebeca Necula a restabilit egalitatea, 9-9, dintr-o nouă aruncare de la 7 metri precisă.

Buzăul trece iar în avantaj, ajutată și de paradele Alinei Iordache

Egalitatea pe tabelă n-a durat mult și Gloria a prins o serie pozitivă (9-12), mergând chiar la patru lungimi în premieră, prin reușita lui Janjusevic la 11-15.

Diana Lazăr a înscris ultimul gol al primei reprize, 12-15, Mădălina Ion apărând o aruncare de la 7 metri executată după trecerea timpului. Portărița „studentelor” a semnat câteva parade importante pe final de repriză, dar nu s-a ridicat la nivelul Alinei Iordache din poarta adversă, care a contribuit mult la avantajul de trei lungimi al Gloriei Buzău.

Diferența de recuperat începe să crească

Andela Janjusevic a deschis partea secundă cu două goluri pentru Buzău, urcând scorul la 12-17. Din nou Lazăr a rupt seria de minute fără gol pentru „U”, asumându-și aruncarea la 13-18.

După minute bune în care diferența s-a stabilizat între patru-cinci goluri, Ana Simion a scăpat singură cu Țăgean, învingând-o pentru 16-22. Următoarele atacuri au fost de asemenea finalizate precis, Andreea Rotaru și Oana Cîrstea marcând (16-24).

Universitatea, fără vlagă în partea secundă

Câteva decizii controversate ale brigăzii de arbitri au contribuit la căderea totală a clujencelor, Roza Chintoan oprind seria de goluri din partea Buzăului la 17-24.

Ultima partea a jocului a consemnat revenirea la „doar” cinci lungimi, 22-27, dar Buzăul n-a întâmpinat probleme în a replica. „Alb-negrele” au cedat clar la final, cu 24-32, diferența făcându-se în special în partea secundă, prin mai multe serii de minute fără gol marcat.

Sâmbătă urmează încheierea primului turneu din retur, cu un joc crucial în fața echipei Activ Prahova Ploiești (ora 18.35), obligatoriu de câștigat pentru Universitatea Cluj.

CSU Cluj-Napoca – SCM Gloria Buzău 24-32 (12-15) / Au arbitrat Sebastian Hagiu și Liviu Gheorghiu (Vaslui), iar observator FRH a fost Gheorghe Candea (Sibiu)

„U”: Ion, Țăgean – portari; Lazăr 8 goluri, Necula 5, Chintoan 5, Cordoș 2, Masna 2, Nicolae 1, Vizuete 1. Antrenor: Sebastian Micola

Buzău: Iordache, Polocoșer – portari; Janjusevic 9 goluri, Subțirică 5, Rotaru 4, Petruș 4, Cîrstea 3, Petrovic 2, Simion 2, Ujkic 1, Stoleru 1, Livrinikj 1. Antrenor: Ovidiu Mihăilă

Foto: arhivă Sportul Ilustrat

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *