U-BT deschide cu victorie semifinala împotriva Voluntariului! Career high reușit de Stipanovic

U-Banca Transilvania a câștigat primul meci din seria cu CSO Voluntari din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 88-83. Punctele din „vopsea” aduse de Stipanovic în special au contat la final, croatul fiind ajutat și de tandemul Edwards-Richard, cei doi punând împreună 30 de puncte pe tabelă.

U-BT: Wright – Vida – Guzman – Tarolis – Stipanovic

Voluntari: Hickey – Badiu – Joseph – Djuric – Borovnjak

Disputa a început sub semnul echilibrului, CSO Voluntari fiind prima care s-a putut desprinde la mai mult de două puncte, 6-9 prin lay-up-ul lui Hickey. Clujenii au egalat cu un three-point play semnat de Guzman (9-9), moment în care cele două combatante aveau procentaje excelente la nivelul aruncărilor (4/6 Clujul și 4/5 Voluntari).

Devoe Joseph a pus cinci puncte la rând pentru a urca scorul la 11-14, stranierul ilfovenilor fiind cel mai periculos de pe parchet din tabăra adversă în prima parte a sfertului inaugural. U-BT putea prelua conducerea după 15-16, dar Edwards a ratat tripla și Malcolm Lee n-a iertat (15-18). Finalul sfertului le-a reușit însă mai bine „studenților”, Wright și Edwards punctând pentru 20-18, parțialul terminându-se cu liberele lui Zarko Djuric, 22-20.

Luptă la fiecare minge. U-BT se menține în avantaj în mare parte din sfertul secund

Foto: Emi Turbuc

U-BT s-a putut desprinde cel mult la +3 pe tabelă în primele minute ale sfertului secund, Ștefan Grasu finalizând cu lay-up un contraatac (26-23). Ilfovenii au întors situația în favoarea lor, 26-27, apoi intrându-și în rol Patrick Richard, cu prima treiță din acest play-off și U-BT a revenit la conducere, 30-27.

Stipanovic a urcat avantajul la două posesii, 33-27 cu un and-one, de unde însă Hickey a tăiat scorul la 34-33. Richard a avut clipele sale de magie, oferindu-i o pasă excelentă în 3 secunde lui Stipanovic (38-33), dar U-BT n-a putut ține de scor.

Foto: Emi Turbuc

CSO Voluntari a prins un „run” de 9-2, trecând în avantaj la 40-42 cu 40 de secunde rămase din prima repriză. Guzman a egalat, McCarthy a izbutit un dunk în tabăra adversă și Wright a încheiat sfertul secund nebun cu o singură liberă din două, 43-44. Andro Stipanovic a pus 16 puncte până la pauză, din tabăra adversă remarcându-se Anthony Hickey (13) și Devoe Joseph (10), clujenii suferind la 3 puncte, unde au avut doar 1/8.

Se merge în continuare cap-la-cap. U-BT a condus și cu +8 spre finalul sfertului trei

Foto: Emi Turbuc

Ilfovenii s-au desprins la +4 în startul sfertului trei, 43-47 grație triplei lui Djuric, dar U-BT a recuperat, trecând în avantaj la 48-47 după coșurile lui Wright și Richard. Scorul a rămas strâns, Voluntari suflând constant în ceafa Clujului (53-53), Stipanovic transformându-și cele două aruncări libere la 57-55.

Diferența a urcat încet la două posesii din nou, pivotul croat al Clujului reușind să marcheze cu panoul (62-57), replica lui Marcu Badiu venind imediat din spatele arcului de cerc. Nandor Kuti a finalizat cu dunk după expirarea timpului de atac pentru oaspeți și U-BT conducea cu 66-60 cu 2:14 minute din parțialul trei. Cel mai mult clujenii au condus cu +8, CSO Voluntari reușind ultimul coș al sfertului, 71-65.

Avantajul „alb-negrilor” dispare aproape instant

Foto: Emi Turbuc

Marcu Badiu a deblocat tabela după aproape două minute scurse din decisiv (71-68), ulterior Djuric a punctat pentru one-point game, 73-72, avantajul clujenilor dizolvându-se rapid. Timpul de odihnă solicitat de Silvășan a prins bine, Stipanovic finalizând cu dunk la 77-72, cu cinci minute rămase din meci.

Avantajul de cinci lungimi s-a menținut câteva momente (81-76), Devoe Joseph fiind trimis la linia de fault pentru trei aruncări, toate transformate, ajungându-se la 81-79. Richard a irosit ușor o posesie importantă și Djuric a punctat (83-81) cu un minut rămas din meci. Justin Edwards a trecut și el pe la linia aruncărilor libere, după ce a fost faultat pe aruncare (85-81), Malcolm Lee refăcând avantajul de o singură posesie, 86-83 cu 7.5 secunde rămase. În cele din urmă U-BT s-a impus cu 88-83, ultimele puncte aparținându-i lui Richard.

Stipanovic, eroul Clujului

Andrija Stipanovic a reușit un career high în LNBM, pivotul terminând cu 30 de puncte, 8 recuperări și 3 assist-uri, urmat de Patrick Richard (16 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții) și Justin Edwards (14 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive). De la CSO Voluntari s-au remarcat Anthony Hickey (18 puncte, 7 recuperări, 8 pase decisive, 3 intercepții), Devoe Joseph și Zarko Djuric (ambii 16 puncte).

Meciul 2 al seriei are loc miercuri, 26 mai, tot de la ora 19.00 în BTarena.

Foto: Emi Turbuc

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *