„U” Cluj luptă pentru al patrulea consecutiv spre a îndeplini principalul obiectiv de la relansarea echipei din Liga IV și anume promovarea în prima divizie. De această dată, la cârma formației „studențești” se află Erik Lincar, un antrenor cu experiență la nivelul ligii secunde, care în sezonul 2019/2020 a fost la un pas de promovare în prima ligă cu Turris Turnu Măgurele. În această perioadă de transferuri, Erik Lincar a adus mai mulți jucători cu care a mai lucrat în trecut și speră ca împreună și cu jucătorii rămași să poată obțină accederea în prima ligă dorită de toată suflarea „U”-istă. Totuși, drumul „șepcilor roșii” nu este unul lin, ci au de luptat în fața unor formații care doresc la rândul lor cu ardoare promovarea.
Sportul Clujean vă oferă o analiză a modului în care s-au întărit contracandidatele la promovare ale „studenților”
*Contracandidatele au fost selectate în funcție de lot și de stabilitatea financiară
FC Hermannstadt
Sibienii sunt la o primă vedere cea mai importantă echipă cu care „U” Cluj va trebui să lupte pentru promovarea în Liga 1. Hermannstadt și-a păstrat o parte din jucătorii de valoare din sezonul trecut precum: Raul Opruț, Alexandru Mățel, Petrișor Petrescu sau Andrei Sîntean, dar au și făcut transferuri care nu pot fi trecute cu vederea, astfel au ajuns sub comanda lui Marius Măldărășanu: Valentin Buhăcianu(atacant/ex- UTA Arad- 32 de meciuri/2 goluri/3 pase de gol), Ionuț Năstăsie(mijlocaș/ex- FC Argeș Pitești- 21 de meciuri/2 goluri/1 assist), Silviu Balaure(mijlocaș/ex- Astra Giurgiu-29 de meciuri-1 gol), Sota Mino, Andrei Lungu(mijlocași/ ex- Metaloglobus- Mino- 25 de meciuri/Lungu-18 meciuri), Marius Antoche(mijlocaș/ex- Farul Constanța- 26 de apariții în ultimul sezon), Alexandru Pantea, Fabrizio Constantin( fundași/împrumut FCSB II) și Vlad Muțiu(portar/ex- Universitatea Cluj- 22 de meciuri ).
De asemenea, în cadrul clubului s-a alăturat și fostul goalkeeper al Rapidului Dani Coman în calitate de manager al echipei, iar fondurile echipei nu sunt afectate în vreun fel pentru a lupta pentru promovare.
Petrolul Ploiești
„Lupii galbeni” nu dispun de cele mai bune condiții financiare după ce Veolia, cel mai mare sponsor al formației din Ploiești a renunțat să mai finanțeze echipa. Totuși, în această vară la Petrolul au ajuns Marius Coman, golgheterul din sezonul trecut al ligii secunde cu 15 goluri, 2 pase de gol, toate în 23 de meciuri. Pe lângă Coman s-au mai alăturat Simon Măzărache(atacant/ex – Farul Constanța- 25 de meciuri- 5 goluri), Darius Buia (mijocaș/ex – Viitorul Pandurii Tg. Jiu-18 meciuri -10 goluri), Eugeniu Ceobotaru(mijlocaș/ex Academica Clinceni- 29 de meciuri 3 goluri), Takayuki Seto-(mijlocaș/ex- Astra Giurgiu- 4 meciuri sezonul trecut) și Sergiu Pârvulescu (fundaș/23 de meciuri sezonul trecut -1 gol)
Concordia Chiajna
Chiajna o formație obișnuită cu prima ligă în ultimii 10 ani luptă pentru a scăpa din Liga 2. Formația ilfoveană a adus în această pauză mai multe nume importante cu experiență în cele două ligi. Unul dintre ele care nu a mai jucat de un an de zile este Valentin Lazăr, jucător cu peste 100 de meciuri în liga 1. Pe lângă Lazăr la Concordia au mai venit Valentin Balint(atacant /ex Petrolul Ploiești- 21 de meciuri -1 gol), Adrian Voicu( atacant/ex Universitatea Craiova și Turris Turnu Măgurele- 23 de meciuri- 2 goluri), Nini Popescu( mijlocaș/CSM Reșița- 17 meciuri- 2 goluri), Dorin Codrea( mijlocaș/ex Poli Timișoara- 28 de meciuri -2 goluri), Marian Anghelina(mijlocaș/ex FCU Craiova- 2 goluri, 3 assist-uri) și Raul Palmeș(fundaș/ex Csikszerda- 22 de meciuri)
Csikszereda Miercurea Ciuc
Csikszereda a fost una dintre surprizele campionatului trecut după ce au reușit să ajungă în play-off-ul ligii secunde. Din punct de vedere financiar, Csikszereda nu are probleme, aceștia primind bani consistenți de la guvernul maghiar. „Ciucanii” și-au păstrat mare parte jucătorii importanți din sezonul trecut, dar și-a mai trecut în lot și alte nume noi precum vârfurile Rokas Krusnaukas(ex Hegelman- 15 meciuri 1 gol 1 assist în 2021) și Laszlo Hodgyai(ex Jaszbereny- 1 meci în sezonul anterior). Pe lângă cei doi atacanți au mai venit Lorant Kovacs(mijlocaș/împrumut Sepsi SF: Gheorghe-13 meciuri 1 gol), Petr Ivanovici(mijlocaș/Ex Poli Timișoara-26 de meciuri- 7 goluri, 1 assist), Rodri Hernando(mijlocaș/ex SD Huesca- 1 meci pentru echipa secundă) și Peter Pal – Andrezly(mijlocaș/ex Sepsi Sf. Gheorghe- 4 meciuri).
FCM Buzău
După ce în anii precedenți au luptat mai mult pentru menținerea în liga 2 din cauza faptului că municipalitatea era principalul finanțator al echipei și nu exista niciun sponsor privat care să susțină echipa pentru a îndeplini criteriile de finanțare, buzoienii au stagnat. În acest an, echipa din „Crâng” are alocați din partea primăriei și a sponsorilor nu mai puțin de 1,5 milioane de euro și pe banca echipei a fost instalat un antrenor cu experiență în persoana lui Cristi Pustai, astfel că promovarea devine unul dintre obiectivele echipei.
FCM Buzău au transferat în această pauză nu mai puțin de 12 jucători și au mai împrumutat 4.
Portar– Cristian Avram-(ex Petrocub Hîncești-împrumut-30 de meciuri)
Fundași- Wiktorski(ex Dunărea Călărași-28 de meciuri), Lopez(ex Dunărea Călărași-30 de meciuri- 2 goluri), Mondragon(ex Petrolul Ploiești-12 meciuri), Dumitru David(ex FCSB 2), Modibo Keita(ex Ceahlăul Piatra Neamț), Bogdan Oteliță(ex Aerostar Bacău-19 meciuri 1 assist), Andrei Iana(ex CSM Slatina-10 meciuri)
Mijlocași-Alin Cârstocea( ex Dunărea Călărași-22 de meciuri 1 gol), Pablo Gaitan(ex Poli Iași-13 meciuri 1 gol), Ekolo Malolo(împrumut Petrolul Ploiești-23 de meciuri 2 goluri), Iulian Ilie(ex Mostiștea Ulmu), Ionuț Neacșu(împrumut FCSB 2), Alexandru Munteanu(ex Poli Timișoara-28 de meciuri 3 goluri 1 assist )
Atacanți– Chică Roșă(împrumut FC Botoșani-20 de meciuri 3 goluri), Dumitru Rogac( ex Dinamo – Tirasspol-22 de meciuri 5 goluri)
FOTO: Mihai Rusu