Șumudică, pragmatic înainte de prima manșă a „dublei” cu Young Boys: „Ne așteaptă un meci dificil. Trebuie să recunoaștem că prima șansă o au ei, sunt o echipă mult mai puternică ca CFR”

Antrenorul campioanei CFR Cluj, Marius Șumudică, a prefațat partida din prima manșă a turului al treilea preliminar al UEFA Champions League, care va avea loc marți, 3 august, de la ora 21:00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia.

Va fi o partidă dificilă, cu o echipă bună, care joacă de trei ani împreună, au shimbat foarte puțini jucători, practic au schimbat doar antrenorul și au aceeași filosofie de joc, joacă în viteză. De foarte multe este și meciul antrenorului, va trebuiă să fiu inspirat în a alege primul 11, dar la astfel de meciuri intervine și valoarea individuală a jucătorului, intervine și dorința de revanșă, i-am simțit montați, își doresc să facă o partidă bună și sper ca publicul să fie un al 12-lea jucător, să ne ajute și să încheiem acest prim joc care să ne dea speranțe pentru jocul retur de la Berna.

Poți să joci extrem de urât și să câștigi cu 1-0. M-am dus la West Ham, cu 75.000 de oameni în tribună, nu am făcut un meci spectaculos, am avut practic o singură ocazie de gol și am câștigat cu 1-0. Pentru mine nu are nicio relevanță spectaculozitatea, în astfel de meciuri trebuie să fi precaut, să fructifici ocaziile avute.

Vom vedea mâine ce se va întâmpla, cu siguranță nu sunt tipul de antrenor care să sacrifice orice mod de exprimare pentru un rezultat. Îmi doresc să marcăm, să jucăm spectaculos, dar în fond și la urma urmei rezultatul primează. Și ca să marchezi nu poți să marchezi cu un joc urât.

Au o valoare mare, orice jucători au o valoare de peste 3 milioane de euro, practic valoarea lotului este cel puțin dublă și ceva față de valoarea lotului nostru. Este cea mai titrată echipă din Elveția, cu foarte multe titluri câștigate, cu o medie de vârstă mult sub media noastră, ceea ce înseamnă foame de performanță. E clar că ne așteaptă un meci foarte greu.

În momentul când o echipă joacă trei ani împreună și nu schimbă decât unul sau doi jucători în primul 11, acest atuu se numește omogenitatea echipei, e clar că trebuie să fim montați la acest joc.

Am văzut meciul trecut, eram în Turcia atunci și acel penalty nu a fost. Au doi jucători în echipă care știu foarte bine să provoace. Sperăm că mâine având un arbitru titrat să nu se facă diferenta și nu cred că cei de la Young Boys au nevoie de un ajutor. Dacă au o valoare mai mare trebuie să o arate pe teren și dacă vor câștiga îi voi felicita.

Pentru mine meciul de mâine este cel mai important, iar jucătorii care vor intra pe teren să arate că își doresc din suflet să facă performanță.

Când ai o dorință de revanșă asta nu poate să aducă decât plus, îți aduci aminte de greșelile pe care le-ai făcut, au și comis erori atunci, dar încă o dată spun și trebuie să fim corecți și să spunem că prima șansă o au cei de la Young Boys, pentru mine sunt o echipă mult mai puternică ca CFR„, a declarat antrenorul Marius Șumudică în cadrul conferinței de presă premergătoare partidei cu Young Boys.

Chipciu, eliminat din lot de Șumudică și scos de pe lista UEFA după un conflict pe care mijlocașul l-a avut cu un alt coechipier.

„A trebuit să îl elimin din grup, așa s-a comportat. Nu pot să accept lupta fizică între jucători și pentru jucători niciodată nu pot să strict atmosfera din grup. L-am scos din antrenament, de fapt el a părăsit antrenamentul, eu nu am văzut niciodată așa ceva, ca un jucător să își dea jos tricoul și să părăsească antrenamentul.

Am anunțat conducerea clubului să fie scos de pe lista UEFA pentru că nu am nevoie de astfel de jucători care să strice atmosfera. El a ales drumul acesta, este un jucător valoros, l-am bagat de fiecare dată, a marcat un gol care ne-a calificat și nu cred că trebuia să aibă atitudinea asta. Mă așteptam totuși la niște scuze, nu le-am primit. Din momentul de față Chipciu nu mai face parte din lotul CFR-ului, a fost decizia mea și nu mă mai întrebați de asta”, a declarat Șumudică.

Runar Sigurjonsson: „Știm că va fi un joc foarte dificil, știm adversarul foarte bine și cred că avem o șansă foarte bună să mergem mai departe. Am jucat două meciuri foarte bune, cred în echipa mea și cred ca vom face o treabă bună.

Am jucat în Elveția câțiva ani, am jucat multe meciuri împotriva lui Young Boys și le cunosc slăbiciunile. Poate este o revanșă pentru o parte dintre jucători și o vor obține, dar acum este altceva. Sper că voi fi capabil să înscriu în fiecare meci. A fost o performanță grozavă pentru echipă și rezultatele vor veni”, a declarat jucătorul.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *