Plusuri și minusuri după o săptămână excelentă reușită de U-BT pe plan european

U-BT Cluj-Napoca a încheiat perfect o săptămână departe de casă, prin turneul preliminar Basketball Champions League desfășurat în Grecia. Clujenii și-au câștigat toate meciurile din preliminarii cu 10.6 puncte în medie!

Sportul Clujean a scos în evidență principalele lucruri bune și cele mai puțin reușite de partea campionilor României în drumul spre grupele BCL.

Plusuri

+ Patrick Richard – Pe plan individual, clar cel mai mare plus în dreptul clujenilor pentru acest turneu preliminar. Căpitanul echipei și-a adus aportul serios în fiecare meci, terminând aventura din Grecia cu medii de 18.3 puncte, 6 recuperări și 7 pase decisive.

+ Toni Katic – Adus pentru un contract de scurtă durată, până se recuperează Brandon Brown, conducătorul de joc croat a arătat multă experiență și siguranță în acest turneu, exact ce avea nevoie Clujul pe poziția 1. Katic a terminat fiecare meci în double digits, cu Vilpas Vikings și Peristeri punând 16 puncte pe tabelă.

+ Defensiva împotriva lui Fribourg – În cel mai important meci al acestui debut de sezon 2021/2022, U-BT a stat solid în defensivă contra lui Fribourg Olympic. Detaliul a putut fi observat în repriza secundă cu precădere, încasându-se doar 23 de puncte!

+ Recuperările – Un capitol la care era de așteptat din partea ardelenilor să arate bine, având trei sportivi experimentați pe pozițiile 4-5, respectiv Stipanovic, Bircevic și Hogue. Doar cu Peristeri nu s-au putut impune la boards elevii lui Silvășan, fiind 34-34 la recuperări, în rest U-BT fiind mai activă la acest capitol (38-28 cu Vilpas și 42-40 cu Fribourg).

+ Jocul colectiv – Deși Richard s-a remarcat în mod special, fiind constant în privința punctelor marcate, nici ceilalți străini din lotul campioanei României n-au dezamăgit. Cu Vilpas au existat 6 jucători cu cel puțin 10 puncte înscrise, cu Peristeri 4 asemenea oameni și în finala cu Fribourg 5 jucători au încheiat în double digits.

+ Diferențele de la final – Oricât de complicat ar fi fost un meci pentru o bună bucată de timp, finalul a adus diferențe mai mult decât liniștitoare. Cu Vilpas s-a câștigat la +9, împotriva lui Peristeri la +10 și cu Fribourg Olympic la +13. În toate cele trei cazuri, U-BT a controlat repriza secundă, marcând pe rând 58, 45 și 39 de puncte.

Minusuri

  • Aruncările libere – Capitol la care au „contribuit” Dustin Hogue și Andrija Stipanovic, natura pozițiilor lor de pe teren aducând cu sine și procentaje mai modeste. Adevărata problemă a fost cu Peristeri, când s-a terminat meciul cu 47% de la linia de fault, însă din fericire și grecii au ratat în momente cheie, nereușind să fructifice ziua mai slabă a Clujului.
  • Defensiva împotriva lui Vilpas Vikings – 31 de puncte încasate în sfertul secund, după ce în parțialul inaugural U-BT a ținut-o pe Vilpas la doar 17 puncte marcate. Per total, finlandezii au pus 97 de puncte pe tabelă, beneficiind și de cifre solide din afara arcului de cerc.
  • Punctele puține de pe bancă – Cu o rotație scurtă, asta din pricina lipsei lui Brown, Watson și Kuti, U-BT a pierdut puncte de pe bancă, unde pe rând au venit următoarele cifre: 31, 15 și 27.
  • Foul trouble cu Peristeri – Deși e vorba despre un singur meci, contribuind în unele momente și arbitrajul în favoarea grecilor, U-BT a arătat că are momente în care poate face greșeli neforțate timp de mai multe minute, menținând strânsă diferența de pe tabelă. Cu Peristeri, la un moment dat alb-negrii aveau 4 faulturi acumulate după nici 3 minute de joc!
  • Procentajul la 3 puncte în finală – Doar 9% după două sferturi și 18% la finalul meciului! Clujenii au arătat dezastruos cu Fribourg din afara arcului de cerc, unde au avut 4/22 aruncări reușite.

Foto: basketballcl.com

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *