Analiză – Prestația baschetbaliștilor de la U-BT în SuperCupa României

U-BT Cluj-Napoca a cucerit a treia SuperCupă din istorie, după 89-82 în fața celor de la CSO Voluntari, la capătul unui joc echilibrat și cu răsturnări de situație.

Sportul Clujean a analizat prestația sportivilor clujeni în meciul cu primul trofeu pus la bătaie în sezonul 2021/2022 din baschetul masculin autohton.

Primul 5

Toni Katic – Prestație clasică pentru sportivul croat, care de când a venit la U-BT nu a reușit vreun joc cu mai puțin de 10 puncte marcate. Deși la nivelul aruncărilor a avut procentaje modeste, doar 3/10, Katic a oferit 9 pase decisive, fiind la un pas de double-double și a contribuit de asemenea cu 5 recuperări. La nivelul eficienței, a terminat al treilea ca index din echipă, după tandemul Stipanovic-Stewart.

Elijah Stewart – Nu doar principalul shooter, ci și cel mai bun marcator al SuperCupei. Stewart a încheiat cu 4/7 de la distanță, mai bine de jumătate din reușitele de 3 puncte ale Clujului venind din mâinile lui. Fundașul a ajutat și defensiva, cu 5 recuperări și mai ales două intercepții, pentru 21 indicele eficienței la final.

Luca Colceag – În premieră titular la U-BT, sportivul de 18 ani s-a achitat bine sarcinilor, el și Grasu fiind responsabili să-l înlocuiască pe Hogue în acest joc. Colceag a petrecut 8 minute pe parchet, aducându-și contribuția pe foaia statistică cu 2 puncte, pentru 1/2 din acțiune.

Stefan Bircevic – Și-a repetat performanța mai puțin bună din meciul cu Fribourg, acum terminând cu 4 puncte, 3 recuperări și un assist, dar cu 2/10 la nivelul aruncărilor. Sârbul este la al doilea meci consecutiv cu cifre extrem de modeste pe plan ofensiv.

Andrija Stipanovic – Omul SuperCupei, Stipe a încheiat cu 17 puncte, 7 recuperări și 5 assist-uri, câștigând lejer duelul direct de sub panou cu Thompson. Pivotul Clujului a arătat excelent și la precizia aruncărilor, 8/9, detaliul acesta contribuind, alături de apărarea bună în multe cazuri, și la cel mai ridicat index din meci, 23.

Rezervele

Karel Guzman – Cubanezul a avut un rol defensiv important, pe atac suferind 6 faulturi, ilfovenii încercând din greu să-l oprească pe „Air Cuba”. Guzman a terminat cu o linie statistică respectabilă (9 puncte, 2/3 din acțiune, 5 recuperări, 2 assist-uri), dar a avut și 4 posesii pierdute, doar Gotcher din tabăra adversă lăsând mai mult pe drum mingea.

Patrick Richard – Asemenea lui Stipanovic, Richard a încheiat cu 17 puncte și cifre bune în atac (64% FG), aducându-și contribuția și cu două intercepții. Meci bun per total reușit de căpitanul campioanei, care de data aceasta a venit de pe bancă.

Ștefan Grasu – Evoluție curajoasă pentru Grasu, fără greșeală la nivelul aruncărilor, 3/3, reușind în același timp 5 recuperări și 2 assist-uri. În defensivă a avut unele momente mai puțin reușite, prin lipsa de experiență, fiind încă un sportiv tânăr, de doar 18 ani. Adversar direct i-a fost Vlad Moldoveanu, fiind de asemenea pus uneori în situații de mismatch sub panou.

Alexandru Pașca, David Lăpuște, Modibo Diaby și Dustin Hogue n-au evoluat deloc, cel din urmă având unele probleme la genunchi.

Foto: ActionFoto.ro

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *