Calificarea, tranșată în mare măsură după manșa tur! U-BT a trecut de CSA Steaua

U-Banca Transilvania își continuă parcursul perfect în meciurile oficiale din acest debut de sezon, reușind să învingă CSA Steaua București cu 87-69 în manșa tur contând pentru prima rundă a Cupei României la baschet masculin. Clujenii au doar o simplă formalitate de îndeplinit în returul din 28 septembrie, după care se duelează tot cu Steaua în etapa inaugurală a LNBM.

Steaua: Vragovic – Mandisodza – Gîrbea – Djuric – Carter II

U-BT: Richard – Stewart – Guzman – Grasu – Stipanovic

Guzman a deschis conturile în primul tur al Cupei, cu două acțiuni la rând finalizate cu coș, cubanezul permițându-și să irosească și o aruncare liberă suplimentară (4-0). Steaua a adus primul punct prin Djuric, fiind unicul coș reușit în mai bine de patru minute scurse.

U-BT a urcat avantajul la două posesii prin treița lui Bircevic (11-6), sârbul fiind „fierbinte” din spatele arcului de cerc în sfertul inaugural, cu alte două reușite ulterioare, pentru a face 21-7. Bucureștenii au tăiat din deficit până la sirena ce a marcat finalul primului parțial, intrarea lui KJ Jackson schimbând ofensiva Stelei în bine, 21-12.

Steaua vine cu o serie greu de oprit și dă anumite emoții Clujului. Valoarea individuală își spune cuvântul până la pauza mare

Gazdele n-au început deloc temători sfertul secund, Tudor Gîrbea cu un and-one și ulterior o triplă precisă strângând tabela, 24-21. Ivanov și Șerbănescu au făcut apoi un meci de un punct (24-23 și 27-26), bulgarul ducându-și chiar formația în avantaj cu un hookshot precis la 27-28.

Run-ul de 16-6 al Stelei l-a oprit într-un final Luca Colceag (30-28), trio-ul experimentat format din Richard-Bircevic-Stipanovic refăcând un avans liniștitor la pauză pentru U-BT, scor 42-32. Clujenii s-au așezat excelent în apărare, după un început greoi de sfert al doilea, permițând Stelei doar două coșuri din acțiune în ultima parte a primei reprize.

Bircevic și Colceag s-au aflat în double digits, cu 12 și 10 puncte aduse în dreptul campioanei României, Costin Șerbănescu fiind principalul marcator al roș-albaștrilor, cu 7 puncte. U-BT a aruncat simțitor mai bine din acțiune (48-37%), diferența făcând-o mai ales aruncările de 3, unde clujenii au avut 50% reușită. Rezervele ardelenilor și-au adus în același timp mai bine contribuția, cu 27 de puncte față de cele 17 ale jucătorilor de pe banca Stelei.

U-BT forțează doar cât e nevoie pentru a menține un ecart liniștitor

Amfitrionii s-au apropiat din nou, deși U-BT a avut chiar 10 puncte avans după nici trei minute de la reluare (49-39), Ivanov înjumătățind diferența la 49-44. Patrick Richard și Stefan Bircevic au reglat momentele mai puțin bune, și cu două „treițe” rapide au modificat tabela pentru 55-44.

Steaua a venit la cel mult 7 puncte în urma studenților, însă când era necesar Bircevic și Katic au menținut scorul sigur în față, 60-51. Parțialul l-au închis ardelenii cu noi puncte, printre care două reușite consecutive din partea lui Guzman, în decisiv intrându-se cu un liniștitor 67-53.

Steaua „s-a tăiat” definitiv în ultimul sfert

Diferența de peste 10 puncte s-a menținut între cele două combatante în startul sfertului patru, Panait anulând tripla lui Stewart (70-58) cu o reușită din afara arcului de cerc. Avantajul liniștitor i-a permis lui Silvășan să joace în același timp cu doi români tineri, Grasu fiind precis din colțul terenului cu puțin peste 3 minute până la final (79-62).

Patrick Richard a scuturat plasa la 84-65, diferența maximă de până atunci. În ultimul minut și jumătate, campionii României au evoluat exclusiv într-o formulă tânără, cu Lăpuște și Pașca prinzând momente din meci pe parchet. S-a terminat 87-69 și U-BT poate aborda fără mari emoții returul din 28 septembrie, din Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Prestație reușită pentru Colceag. Bircevic, lider absolut la puncte în meci

Stefan Bircevic a reușit cea mai bună prestație personală de când joacă la U-BT, pivotul sârb terminând cu 21 de puncte și 4 recuperări, totul cu 7/11 din acțiune și 6/9 din afara arcului de cerc. Acesta a fost urmat de Patrick Richard (15 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive), Elijah Stewart (14 puncte, 9 recuperări, 2 assist-uri) și de tânărul Luca Colceag (10 puncte, 3 recuperări, 5 capace).

De la CSA Steaua s-au evidențiat Costin Șerbănescu (15 puncte, 4 recuperări), Karlo Vragovic (12 puncte, 2 recuperări, 4 pase decisive, 2/4 de la distanță) și americanul KJ Jackson (10 puncte, 5 assist-uri, 2 intercepții).

Foto: arhivă u-bt.basketball (ActionFoto.ro – Mircea Roșca)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *