Viitorul Cluj obţine un succes important acasă. Continuă criza la Sănătatea Cluj

Două victorii au bifat echipele clujene în Liga 3, câte una în fiecare serie, de departe surpriza etapei producând-o Academia de Fotbal Viitorul, care a încurcat o candidată la promovare.

Tinerii clujeni s-au impus în faţa Unirii Ungheni, golurile venind în ultimele 25 de minute, după o primă repriză nulă. Viitorul nu doar că a bifat cel mai important succes de până acum în eşalonul al treilea, 2-0 pe teren propriu, dar a reuşit saltul până pe podium, fiind acum pe locul 3 în seria a IX-a, cu 13 puncte acumulate.

Foto: Facebook TurdaNews

Sticla Arieşul Turda a condus la Cugir, întorcând de la 0-1 pentru 2-1 în decurs de câteva minute. Metalurgistul a întors greu situaţia, mai întâi egalând pe tabelă cu puţin peste 20 de minute rămase, pentru ca la final Alexandru Rus să păstreze toate punctele la Cugir. Turda rămâne în zona periculoasă, pe 8, şi e la patru puncte în spatele formaţiei CS Ocna Mureş, cea mai apropiată rivală.

Lucrurile continuă să nu meargă în direcţia potrivită la Sănătatea Cluj, „viruşii verzi” suferind înfrângerea cu numărul cinci din acest sezon. Clujenii au cedat pe teren propriu cu Ocna Mureş, într-un meci cu şase goluri, în care formaţia din Alba a condus aproape în permanenţă. Sănătatea rămâne pe ultimul loc în serie şi este printre cele 12 formaţii din tot eşalonul care n-au cunoscut gustul victoriei după 7 etape.

CFR II pierde în prelungiri. Someşul Dej, la două puncte de podium

Foto: Facebook FC Someşul Dej

CFR Cluj II a avut un derby la Zalău, de unde aproape a scăpat cu bine şi fără gol primit. Mihai Onicaş, fostul U-ist, a dat lovitura pentru sălăjeni în minutul 94, ţinând toate cele trei puncte la Zalău. Clujenii au coborât prin acest eşec, al doilea stagional, până pe locul 6, în afara poziţiilor de play-off.

În fine, Someşul Dej a obţinut a patra victorie consecutivă, la capătul unui meci spectaculos la Şomcuta Mare, cu cinci reuşite. Dejenii au condus cu 1-0 şi 2-1, fiind mereu egalaţi, golul victoriei venind în minutul 85. Someşul este la egalitate cu SCM Zalău, doar golaverajul puţin mai modest ţinând formaţia clujeană pe 5 în clasament.

Rezultatele şi marcatorii

Seria a IX-a

Academia de Fotbal Viitorul Cluj – CS Unirea Ungheni 2018 2-0 (0-0) – Augustin Pop (66), Denis Calo (90+4)

Sănătatea Cluj – CS Ocna Mureş  2-4 (0-1) – Patrick Kallemback da Silva (55, penalty), Alexandru Oltean (76 ) / Andrei Ceaca (20, 83), Alexandru Cioară (60), Claudiu Haiduc (64)

Metalurgistul Cugir – Sticla Arieşul Turda 3-2 (1-2) – Marius Lupu (7), Ioan Grozav (67), Alexandru Rus (88) / Armand Svichi (31, penalty), Sebastian Salcău (35)

Seria a X-a

SCM Zalău – CFR Cluj II 1-0 (0-0) – Mihai Onicaş (90+4)

Progresul Şomcuta Mare – Someşul Dej 2-3 (1-1) – Paul Batin (36, 77) / Marius Ionescu (22), Stephane Ferhaoui (56), Raul Cristea (85)

Foto: Facebook Academia de Fotbal Viitorul Cluj

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *