PORTRET – UBB-ul la putere în conducerea lui „U” Cluj. Cine este noul președinte Vincențiu Vereș?

Conducerea clubului FC Universitatea Cluj a trecut din nou printr-o schimbare la nivelul conducerii. După plecarea intempestivă după două luni a fostului jurnalist Ovidiu Blag din funcția de director general pe motiv de sănătate, acum a venit rândul și președintelui Consiliului de Administrație, Constantin Răduță (72 ani), să părăsească clubul, din motive familiale.

Influența Universității Babeș-Bolyai, cea mai mare universitate din România, la clubul de fotbal rămâne una decisivă și extrem de puternică, iar noul președinte vine din mediul academic, un apropiat al prorectorului Dan Lazăr. Este vorba de conferențiarul universitar Vincențiu Vereș, acesta având misiunea de a conduce destinele clubului alb-negru în drumul spre mult așteptata promovare în primul eșalon fotbalistic.

Vereș a fost „girat” chiar de rectorul Daniel David, ales în unanimitate cu 33 de voturi de către Consiliul de Administrație al UBB, prorectorii și decanii.

Restul universităților clujene implicate în conducerea Universității Cluj nu au nominalizat pe nimeni pentru funcția de președinte al clubului de fotbal, astfel că reprezentantul UBB a avut câștig de cauză.

Potrivit unor surse interne consultate de Sportul Clujean, primarul Emil Boc a fost informat de schimbarea președintelui clubului „studențesc”, dar nu a avut nimic de obiectat.

De asemenea, influența prorectorului UBB Dan Lazăr este bine cimentată în conducere, fiind considerat de mulți „președintele din umbră” al Universității.

Cine este Vereș?

Vincențiu Vereş este director general al Centrului de Formare Continuă, Învăţământ la Distanţă şi cu Frecvenţă Redusă al UBB, fiind conferențiar universitar la Facultatea de Științe Economice și Gestiune a Afacerilor (FSEGA) din cadrul departamentului de Management.

Născut pe 31 iulie 1976, acesta este cadru didactic al Universității Babeș-Bolyai din 2008 și a devenit conferențiar universitar doctor în 2013.

A urmat studii de cercetare la mai multe instituții de învățământ din Italia sau Franța, cum ar fi Universitatea din Parma, Brescia University, Clermont Ferrand University și Lille Univesity, iar aria lui de expertiză este managementul economic

Noul președinte al clubului este și un suporter vechi al Universității, fiind o prezență constantă la partidele „studenților” atât de pe teren propriu, cât și din deplasări.

Constantin Răduță părăsește conducerea „șepcilor roșii” după aproape 7 luni pentru a fi mai aproape de familie.

În plan sportiv, Universitatea este pe locul 2 în Liga a 2-a, cu 24 de puncte, la trei diferență de liderul Petrolul, iar etapa viitoare, duminică, 24 octombrie, va evolua pe teren propriu cu Unirea Dej, la Bistrița.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *