EROINELE. „U” Olimpia Cluj a luptat eroic și s-a impus la penalty-uri în duelul cu Glentoran. Alb-negrele vor juca finala mare duminică pe Cluj Arena

Multipla campioană a României la fotbal feminin, U-Olimpia Cluj, s-a impus joi seara, 18 august, pe Cluj Arena, la loviturile de departajare, în confruntarea cu formația irlandeză Glentoran, scor 1-0, după 120 de minute în care nici una dintre formații nu a reușit să spargă gheața și să înscrie. Elevele pregătite de Daniel Sima au luptat eroic în primul joc al turneului preliminar UEFA Women Champions League.

Cofruntarea dintre cele două formații a fost extrem de echilibrată în prima repriză, tatonându-se reciproc și fără a=și crea mari ocazii de poartă. Scorul a fost alb în primele 45 de minute, iar U Olimpia Cluj a avut câteva incursiuni periculoase pe cele două flancuri prin Mara Bâtea și Ciolacu, respectiv Bălăceanu sau Tabur, dar fără vreo ocazie notabilă.

În repriza secundă, oaspetele din Irlanda au devenit mai periculoase și mai incisive la poarta gazdelor, fiind mult mai prezente în jumătatea adversîOcazie periculoasă de 1-0 în prima parte, dar defensiva Olimpiei prin Stamate a scos o minge din fața porții (54). Ocazie rarisimă pentru Glentoran din șase metri, dar mingea s-a dus razant pe lângă poartă (66). S-au înmulțit situațiile periculoase la poarta Olimpiei, dar gazdele s-au apărat organizat și au menținut siguranța în propriul careu.

U Olimpia Cluj a avut o situație bună de a deschide scorului, la o lovitură bătută din marginea careului în urma unui fault comis asupra lui Tabur, dar Mihaela Ciolacu a șutat lamentabil mult peste poartă (75).

Irlandezele au fost mult mai periculoase și mai incisive în partea secundă, acestea fiind în permanență în jumătatea gazdelor. O nouă încercare a oaspetelor la poarta Olimpiei, nou-intrata Mulholland a făcut preluare pe piept și a trmis un șut pe lângă poartă (90).

Nici una dintre cele două echipe nu au mai reușit să își creeze vreo situație amenințătoare și astfel jocul s-a dus în prelungiri pentru stabilirea câștigătoarei.

Prima repriză de prelungiri s-a încheiat 0-0, defensiva clujencelor rezistând eroic în fața irlandezelor. Olimpia a rămas fără „căpitanul” Ioana Bortan, care a fost nevoită să părăsească terenul accidentată, fiind înlocuită de Borodi.

Jocul a fost extrem de echilibrat și a doua repriză de prelungiri, nici una dintre formații nu a reușit să spargă gheața și astfel meciul se va decide la loviturile de departajare.

PENALTY-URILE:

U-Olimpia Cluj – Glentoran

1-0Mihaela Ciolacu a înscris primul gol

1-1 – Foy a înscris

2-1Adina Borodi a executat și a înscris

2-1 – RATARE pentru Glentoran

3-1 Gonzalez Perez a înscris pentru Olimpia Cluj

3-1 – Andrews a ratat și portărița Kyleigh Hall a parat

3-1Adina Giurgiu a ratat de la punctul cu var, după ce portărița McKinnon a scos acrobatic de sub transversală

3-2 – Bailie a înscris pentru Glentoran

4-2Sarah Jimenez Garcia a înscris de la punctul cu var și a trimis-o pe U Olimpia Cluj în finala turneului preliminar al UEFA Womens Champions League.

Duminică, 21 august, de la ora 18:00, U-Olimpia Cluj va evolua cu Sarajevo, care a câștigat astăzi, tot pe Cluj Arena, cu 4-0 meciul împotriva formației malteze Birkirkara.

Echipele de start:

U Olimpia Cluj: Hall – Pînzariu (Giurgiu, min 66), Ayed Al-Majali, Botojel, Stamate – Ciolacu, Bortan, Bâtea (Jimenez Garcia, min 66) – Bălăceanu (Gonzalez Perez, min 76), Marcu, Tabur

Rezerve: Borodi, Ganea, Giurgiu, Gonzalez Perez, Iancu, Ismailova, Jimenez Garcia, Oneț, Sherouk, Sigheartau, Staab, Varo

Antrenor: Daniel Sima

Glentoran: McKinnon – Timoney, McMaster, Bailie, Foy – Andrews, Caldwell, McCarron (Mulholland M, min. 84) – Hamilton, Beattie, Howe (McHolland, min 80)

Rezerve: Dunne, Lancaster, McDade, McDaid, McKearney, Mulholland, Rogan, Tweedie

Antrenor: Clarke W

Arbitru principal: M. Schmolzer (Elveția)

Cartonașe galbene: Bălăceanu (52), Stamate (56), Marcu (90+6) //

U Olimpia Cluj

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *