S-a încheiat visul european pentru „U” Olimpia Cluj. Clujencele au cedat la limită cu Sarajevo în finala turneului preliminar și au ratat șansa de a intra în play-off-ului Ligii Campionilor

Campioana României, „U” Olimpia Cluj nu a reușit să se impună duminică, 21 august, în finala turneului preliminar al UEFA Women Champions League, găzduit de Cluj Arena, fiind învinsă de formația FK Sarajevo, scor 1-2 (0-1). Astfel, clujencele au ratat șansa de a se califica în play-off-ul Ligii Campionilor.

Ocazie importantă pentru Sarajevo în minutul 14, la șutul jucătoarei Gacanica dintr-o situație bună, dar defensiva clujencele a respins in extremis în corner.

Olimpia a avut și ea o situație bună de a marca la reluarea lui Tabur din marginea careului, dar balonul a fost retinut de portar (17).

Cu o linie de atac formată din trei atacanți, „U” Olimpia Cluj a avut un start de meci foarte bun, cu un joc agresiv și deschis. Elevele pregătite de Daniel Sima nu s-au speriat de scorul de 4-0 pe care bosniencele l-au aplicat în primul meci de la Cluj, cu Birkirkara și au făcut presing la poarta oaspeților. Sarajevo a trecut pe lângă gol la o reluare cu spatele din careu a lui Sliskovic, dar mingea s-a dus alături (27). Se înmulțesc ocaziile la poarta Olimpiei, o reluare bine plasată a fost scoasă de pe linia porții de gazde (29).

Sarajevo a preluat conducerea în minutul 33 prin nouarul Jelcic, care a învins-o pe Hall din 6 metri după o bâlbâială în defensiva Olimpiei. Țabur, și- asumat un șut din marginea careului, dar mingea nu a prins cadrul porții și s-a dus peste transversală (36).

Primele 45 de minute s-au încheiat, iar Sarajevo a intrat la vestiare cu un avantaj minim pe tabelă.

Olimpia a început bine partea a doua, iar șeptarul Carolina Țabur a pătruns periculos în careu și a tras puternic la colțul lung, dar portarul a reținut în doi timpi (50).

Lucrurile s-au complicat pentru Olimpia, care a rămas în zece oameni după ce Cristina Botojel a fost eliminată pentru un fault la mijlocul terenului (60).

„U” Olimpia Cluj a restabilit egalitatea în urma unei lovituri libere din marginea careului, executate de Mihaela Ciolacu, care a bubuit o minge direct pe poartă, iar portărița Hasanbegovic a scăpat mingea printre picioare și scorul a devenit 1-1 (68).

VIDEO – Momentul golului Mihaelei Cioĺacu (c) sportulclujean.ro

Bucura gazdelor nu a durat mult, iar un minut mai târziu, în urma unui contraatac în viteza, Sarajevo a preluat din nou conducerea prin Milinkovic din pasa lui Sabanagic (69).

Nu s-a mai schimbat nimic până la final, iar tabela a rămas 2-1 pentru Sarajevo. Clujencele au luptat, din nou, eroic și au depus un efort mare pentru a forța calificarea în play-off-ul Champions League, dar oaspetele au fost mai bine pregătite, determinate și au gestionat jocul mult mai lucid.

Echipele de start:

„U” Olimpia Cluj: Hall – Giurgiu (Marcu, min. 46), Ayed al-Masali, Sigheartău, Stamate – Ciolacu, Botojel, Bortan (Gonzalez Perez min 46) – Țabur (Bălăceanu, min 80), Borodi (Bâtea, min 71), Jimenez (Pânzariu, min 46)

Rezerve: Bălăceanu, M. Ganea, M. Bâtea, Gonzalez Pereș, Iancu, Ismailova, Marcu, Oneț, Pânzariu, Oneț, Sherouk, Saab

Antrenor: Daniel Sima

FK Sarajevo: Hasanbegovic – Sliskovic, Spahic (Milinkovic, min 46), , Velagic – Sabanagic, Krajnic (Kameric, min 74), Spahic, Spasojevic, Krso – Gacanica (Trisic, min 90), Jenica

Rezerve: Bratovic, Hodzic, Kameric, Kuljanin, Milinkovic, Nedic, Trisic

Antrenor: Hurem S.

Cartonașe galbene: Botojel (40), Bortan (44), Ayad al-Majali (90) // Krajnic (67)

Cartonase roșii: Botojel (61)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *