Reacția Peluzei Șepcile Roșii după meciul cu Sepsi OSK: „Scandările noastre sunt departe de a fi xenofobe sau de a incita la ură. Luăm atitudine împotriva a tot ce-i antiromânesc!”

Suporterii Universității Cluj reuniți în Peluza Șepcile Roșii au afișat mai multe bannere controversate și considerate xenofobe, la meciul cu Sepsi OSK, pierdut cu 0-1 după ce fostul jucător al lui CFR, Mario Rondon, a înscris unicul gol al partidei.

Fanii șepcilor roșii au ieșit cu un comunicat pe pagina oficială și au susținut că „scandările noastre sunt departe de a fi xenofobe sau de a incita la ură”.

Peluza a precizat că din cauza unor „interese și alianțe politice, autoritățile închid ochii la orice este antiromânesc”.

Iată comunicatul Peluzei Șepcile roșii:

„Atunci când orice afirmație, gest sau faptă care atacă Imnul României, Drapelul României, românii sau pune la îndoiala granițele României, sunt tratate cu frică, bâlbâială, fără patriotism sau respect pentru România, atunci când toate astea sunt puse sub preș și mascate în toleranță, atunci cineva trebuie să atragă atenția, să facă ceva.

Atunci când autoritățile, de dragul unor interese și alianțe politice închid ochii la orice este antiromânesc, însă sancționează drastic orice atitudine patriotică sau naționalistă, cineva trebuie să stea drept și demn.

Noi suntem o parte dintre aceia care nu tăcem, dintre aceia cărora nu le puteți băga pumnul în gură.

Mai presus de interese sportive, noi reprezentăm România și Simbolul unor Inimi Românești! „U” Cluj a jucat în bejenie și nu s-a supus celor care pe voi acum vă intimidează și vă fac supușii intereselor lor antiromânești!

Stăm demni alături de „U”, în România și luăm atitudine împotriva a tot ce-i antiromânesc!

Scandările noastre sunt departe de a fi xenofobe sau de a incita la ură, noi doar poftim afară de pe pământul nostru, musafirul care-și bate joc de ospitalitatea noastră, de ce iubim și-i sfânt pentru noi„.

Care au fost mesajele naționaliste afișate de suporterii lui „U” Cluj la această partidă:

„4 iunie 1920 – 4 august 1919 – Ținutul Secuiesc nu există!”

„Investițiile guvernului maghiar în sportul românesc sunt lipsite de interese ascunse, acestea fiind evidente”

„Transilvania, leagănul românismului lăsat de străbuni moștenire, neatârnarea de glie și Marea Unire ne stau mărturie”

„Iar când va veni dușmanul să vă ia pământ și drept. Români, scuturați gorunul ca din somn să mă deștept – Avram Iancu”

„Tratatul de la Trianon, document sfânt, atestă granițele pentru al nostru pământ”

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *