În sfârșit, victorie! „U” Cluj a spart gheața și a obținut primul succes din Superliga. Alb-negrii au luptat ca „spartanii” la Mioveni!

Universitatea Cluj a reușit să spargă gheața în acest sezon competițional din Superliga și să obțină prima victorie, după ce s-a impus, la limită, în deplasare, pe terenul formației CS Mioveni, scor 0-1 (0-1), într-o partidă care a contat pentru etapa a 10-a.

Prima ocazie notabilă a Universității Cluj din prima repriză a venit în minutul 19, în urma unui corner executat scurt de Haită și o centrare a lui Bic, mingea a ajuns la Ely, care a reluat cu capul peste poartă. La poarta cealaltă, Șerbănică a trimis din marginea careului, dar balonul s-a dus peste poartă (25)

Florian Haită a fost aproape de a deschide scorul în minutul 26, la un șut puternic de la 20 metri, dar mingea nu a prins cadrul porții. Gazdele au avut o situație bună de a marca în minutul 31, după ce Alexandru Buziuc a executat un corner, de pe partea dreaptă, dar balonul nu a ajuns la nici un coechipier și a ieșit în afara terenului.

În urma unei dominări sterile a argeșenilor, „U” a fost cea care a deschis scorul la o fază creată de Romario Pires, care l-a văzut excelent pe Ely Fernandes în atac, iar acesta din urmă a preluat, a driblat portarul și cu o reluare elegantă a deschis scorul, după ce mingea a lovit bara și a intrat în plasă (35). Până la golul trupei lui Neagoe, argeșenii au dictat posesia jocului și au ținut mai mult de minge.

Alb-negrii au intrat la vestiare cu un avantaj minim pe tabelă, 1-0, după 45 de minute în care s-au apărat organizat și au blocat toate culoarele trupei pregătite de Flavius Stoican spre poarta lui Plamen Iliev, iar Universitatea mai are o repriză întreagă de luptă pentru a obține prima victorie din Superligă.

În debutul reprizei a doua, Universitatea a avut o ocazie mare de 2-0, în urma unei centrări a lui Ely Fernandes, în urma căruia Marius Briceag a trimis cu capul în brațele lui Popescu (48).

Mioveniul s-a aruncat în atac și a forțat egalarea, însă defensiva clujenilor a fost la post. Veteranul Liviu Antal a pătruns periculos în careu și a înălțat o minge, care a căzut în fața porții, fără ca vreun coechipier să fie acolo, iar „U” a scăpat de gol (54).

„Șepcile roșii” fost aproape de golul doi, în urma unei faze a lui Ely Fernandes, care a scăpat pe un contraatac, dar Popescu a ajuns primul la minge și a reținut fără probleme (72).

„Studenții” pregătiți de Eugen Neagoes-au apărat organizat în fața ofensivei agresive a Mioveniului și au menținut avantajul, trupa lui Stoican nu au găsit culoare spre poartă. Gazdele au atacat în valuri poarta lui Iliev prin Oancea, Antal, Krasniqi sau Șerbănică, fără succes însă.

Noua achiziție a lui U Cluj, Ștefan Vlădoiu a intrat în locul lui Ely Fernandes, ieșit accidentat în minutul 82 , a avut o situație de gol cu un șut în forță de la marginea careului, dar mingea nu a prins cadrul porții (87).

Plamen Iliev a fost îngerul păzitor dintre buturile Universității, intervenind salvator în prelungirile partidei, prima dată la o reluare de efect a lui Valentin Cosereanu, șut respins de sub transversală și tot bulgarul a intervenit la reluarea cu capul din corner a lui Vlad Pop.

Partida s-a încheiat cu victoria Universității, prima din acest sezon și trei puncte care îi duc pe clujeni la 7 puncte.

Următorul joc oficial va avea loc la Mediaș, pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște, duminică, 18 septembrie, de la ora 13:00.

Echipele de start:

CS Mioveni: Popescu – Gomes Garutti, Scarlatache, A. Iacob (Kabananga, 66) – Șerbănică, Pop, Lixandru, Oancea – Buziuc (Antal, 46), Krasniqi, Blănaru (Carnat, 46)

Rezerve: D. Croitoru, Balaur, Rădescu, Cosereanu, Carnat, Toma, Antal, Burlacu, Kabananga

Antrenor: Flavius Stoican

Universitatea Cluj: Iliev – Chipciu, Ilie, Ispas, Briceag – Bic (Purece, 69), Pires, Filip – Haită (O. Orsia, 57), Bălan (L. Fulop, 69), Ely Fernandes

Rezerve: Gorcea,, Vlădoiu, Simion, Purece, Remacle, Horsia, Hofman, Moraru, Fulop

Antrenor: Eugen Neagoe

Arbitru: Radu Petrescu

A1: Mircea Grigoriu; A2: Radu Ghinguleac
Arbitru VAR: Horia Mladinovici / Arbitru AVAR: Alexandru Vodă

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *