Mihai Silvășan, în fața unei noi finale la „cârma” campioanei U-BT Cluj. „E momentul pentru care ne-am pregătit tot sezonul”

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj va începe seria de șapte meciuri a finalei Ligii Naționale pe terenul marii rivale CSM CSU Oradea, duminică, 14 mai, de la ora 17:30, iar antrenorul Mihai Silvășan a prefațat primul joc în conferința de presă premergătoare partidei de duminică.

„Silvă” a declarat că niciun meci nu seamă cu altul și rămâne cu picioarele pe pământ, susținând că vor juca împotriva unei echipe foarte bune, competitite, fără meci pierdut pe teren propriu în Liga Națională.

„Urmează finala, momentul pentru care ne-am pregătit tot sezonul. Nu avem avantajul terenului propriu, dar scopul și obiectivul nostru este de a câștiga această finală. Evident, nu ne va fi ușor, jucăm cu o echipă extrem de competitivă, care nu a pierdut pe teren propriu în Liga Națională. Din experiența noastră, niciun meci nu seamănă cu celălalt, iar echipa care va fi mai bine pregătită și mai constantă pe durata finalei, va câștiga.

Este o finală lungă, se joacă din nou după sistemul cel mai bun din șapte jocuri. Ultimele antrenamente au fost intense, concentrarea a fost bună. Toată lumea așteaptă să înceapă această finală, ne dorim să jucăm un baschet de calitate și să ne impunem. Probabil cel mai mult va conta partea mentală. Finalele au o încărcătură aparte, ca să câștigi un campionat îți trebuie anumite calități, pe lângă cele baschetbalistice.

Avem experiența și dorința de a câștiga. Nu ne uităm la meciurile din sezonul regulat, le analizăm doar strategic. Știm că fiecare meci e important, la fel e important fiecare antrenament. Trebuie să fim concentrați, să știm ce avem de avem de făcut și să cunoaștem echipa adversă. Până la urmă, asta înseamnă să te pregătești. Am făcut un lucru bun în acest sens și suntem pregătiți. Fiecare echipă are avantaje și dezavantaje.

Contează să ne punem noi în valoare avantajele și aici ne gândim la lupta sub panou. Din punctul meu de vedere, stăm bine și la oamenii mici. Vom vedea pe terenul de joc unde se va realiza diferența. Avem pregătite diferite strategii atât în apărare, cât și în atac. Noi ne dorim să câștigăm fiecare meci, sunt convins că va fi extrem de greu să reușim acest lucru. Luăm pas cu pas, ne concentrăm pe primul meci și vrem să dăm 100% atunci„, a declarat Silvasan.

Despre noul sistemul de joc al finalei 4/7

Sistemul e același pentru ambele echipe, probabil pentru suporteri și baschet e mai bine că se dispută atâtea meciuri. E foarte important să existe astfel de rivalități, suntem singurele echipe care au câștigat titlul național. Ne bucură această rivalitate, fiecare își dorește să câștige, ceea ce e foarte sănătos pentru sport.

Acest aspect atrage oameni la sală. Dacă țin bine minte, meciul de la Oradea din tur a adus cei mai mulți suporteri în sala lor. Oamenii au venit și în retur, la Cluj-Napoca, chiar dacă partida nu avea miză. Se vor întâlni cele mai bune echipe și sper să fie o finală frumoasă”, a declarat Silvasan inaintea partidei de duminica.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *